Ξεκάθαρο μήνυμα στη Χαμάς η δολοφονία του στρατιωτικού της διοικητή

Το Ισραήλ απηύθυνε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» στη Χαμάς και στις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και είναι έτοιμο να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας αν αυτό κριθεί απαραίτητο, δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σχολιάζοντας τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς.
Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες ενημέρωσε σήμερα τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα επισημαίνοντας
ότι ο Αχμεντ αλ Τζαμπάαρι ήταν ένας «κατά συρροή δολοφόνος».

Ο Πέρες δήλωσε στον Ομπάμα ότι η δολοφονία του αλ Τζαμπάαρι ήταν η απάντηση του Ισραήλ στις αυξανόμενες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Το Ισραήλ, πρόσθεσε, δεν θέλει να αναζωπυρώσει τα πάθη όμως τις τελευταίες πέντε ημέρες εξαπολύονται συνεχώς πύραυλοι εναντίον του Ισραήλ και μητέρες και παιδιά δεν μπορούν να κοιμηθούν ήρεμα τη νύχτα. «Υπάρχει ένα όριο σε αυτά που το Ισραήλ μπορεί να ανεχθεί», κατέληξε ο Πέρες.

Το Ισραήλ δεν επιθυμεί πόλεμο, όμως οι προκλήσεις της Χαμάς τις τελευταίες ημέρες μας ανάγκασαν να δράσουμε σκληρά και με αποφασιστικότητα, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Είμαστε στην αρχή και όχι στο τέλος της στρατιωτικής αυτής επιχείρησης. Δεν θα υπάρξει μαγική λύση, όμως θα επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, την Τετάρτη, ο διοικητής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς Αχμέντ Αλ-Τζααμπάρι σκοτώθηκε όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε στη Γάζα επλήγη από επιδρομή αεροσκάφους της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας. Νεκροί είναι ακόμα οκτώ Παλαιστίνιοι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, η επιδρομή «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως».

Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χαμάς που σκοτώνεται σε τέτοιου είδους επίθεση εδώ και τέσσερα χρόνια, από την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.

Ο επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας κάλεσε τα αραβικά κράτη, και κυρίως την Αίγυπτο, να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα.

«Καλούμε τους άραβες αδελφούς μας, κυρίως στην Αίγυπτο, να καταστείλουν αυτή τη βαρβαρική εκστρατεία και να υπερασπιστούν τη Γάζα και τον λαό της», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Ισμαήλ Χανίγια, πρωθυπουργός της κυβέρνησης Χαμάς.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου καταδικάζει τα ισραηλινά χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας και καλεί το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τη χρήση βίας στην περιοχή.

Παράλληλα η αιγυπτιακή προεδρία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της από το Ισραήλ. Ο ισραηλινός πρεσβευτής στο Κάιρο προσκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, όπου και του επιδόθηκε 'νότα' διαμαρτυρίας, ενώ έδωσε εντολή στον αντιπρόσωπο της χώρας στον ΟΗΕ να ζητήσει has έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ωστόσο, διπλωμάτης από την Ιερουσαλήμ διέψευσε ότι έχει ανακληθεί ο πρεσβευτής της χώρας στην Αίγυπτο
Keywords
Τυχαία Θέματα