250 έξοδοι γαλλικών αεροσκαφών

Περισσότερες από 250 έξοδοι γαλλικών αεροσκαφών έγιναν την τελευταία εβδομάδα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της συμμαχίας στη Λιβύη, ένας αριθμός που παρουσιάζει "ελαφρά αύξηση" σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων.

Από τις 14 έως τις 21 Απριλίου το πρωί, πραγματοποιήθηκαν "255 έξοδοι", σε σχέση με τις 200 την προηγούμενη εβδομάδα. "Είναι λοιπόν μια ελαφρά αύξηση", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο συνταγματάρχης Τιερί Μπιρκάρ.

Από το σύνολο αυτό, 135 έξοδοι είχαν ως στόχο επιθέσεις στο έδαφος, δεν χρησιμοποιήθηκαν όμως πυρά σε όλες, λόγω κυρίως της δυσκολίας εντοπισμού των στόχων, διευκρίνισε.

Οι επιχειρήσεις αυτές επέτρεψαν να "εξουδετερωθούν πολλά στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων, στις εμπόλεμες ζώνες της Μιζουράτα (δυτικά) και της Ατζνταμπίγια (ανατολικά)", καθώς και αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή της Σύρτης (ανατολικά), ή ακόμη μέσα επικοινωνίας και διοίκησης στους τομείς της Τρίπολης και της Σύρτης, εξήγησε ο συνταγματάρχης Μπιρκάρ.

Υπάρχει "μια βούληση να ενταθεί η πίεση", να σταλεί ένα "σαφές μήνυμα" στον Μουάμαρ Καντάφι και το περιβάλλον του "σχετικά με την επιθυμία μας τα πράγματα να εξελιχθούν γρήγορα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Λοράν Τεσέρ.

Οι αξιωματικοί-σύνδεσμοι που η Γαλλία ετοιμάζεται να στείλει-"περίπου δέκα όπως και οι εταίροι μας" θα έχουν "μόνο συμβουλευτικά καθήκοντα", συνέχισε ο Τεσέρ.

Η αποστολή τους στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) της Λιβύης, όργανο της εξέγερσης, "θα είναι ουσιαστικά η παροχή τεχνικών και οργανωτικών συμβουλών. Δεν πρόκειται για μια αποστολή επιχειρησιακής δέσμευσης (... ) Δεν θα συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις", πρόσθεσε αποκλείοντας ότι οι σύμβουλοι αυτοί θα συμμετέχουν στον προσδιορισμό στόχων.

Παρίσι, Ρώμη και Λονδίνο ανακοίνωσαν ήδη την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων στους εξεγερμένους, οι οποίοι αγωνίζονται να κερδίσουν έδαφος απέναντι στα στρατεύματα του Καντάφι, παρά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, εδώ και ένα μήνα, της διεθνούς συμμαχίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα