"2011-Η Ελλάδα της κρίσης: Προβληματισμοί και Προοπτικές"

Θέματα σχετικά με την κοινωνική δικτύωση, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την εξωτερική πολιτική, περιλάμβανε η χθεσινή, πρώτη ημέρα, του συνεδρίου με θέμα "2011-Η Ελλάδα της κρίσης: Προβληματισμοί και Προοπτικές", που διοργανώνει ο Σύλλογος Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Στο ρόλο των social media, που "ξεπερνά το επίπεδο της ενδοκρατικής
εξέλιξης και αφορά πλέον και ζητήματα της διεθνούς πολιτικής", αναφέρθηκε ο λέκτορας του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σπυρίδων Λίτσας.

«Είναι γεγονός ότι σε πρόσφατες εξεγέρσεις κρατών, όπως η Τυνησία ή η Αίγυπτος, η γενιά των social media έλαβε ενεργό ρόλο, απαιτώντας μαζί με άλλους ομοεθνείς τους ποιοτικές μεταβολές σε πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο», τόνισε ο κ. Λίτσας.

Για το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μίλησε και ο Νίκος Παπανώτας, ειδικός σε θέματα Ιντερνέτ και social media, ο οποίος τόνισε ότι "μέσα από τα social media δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στην πληροφόρηση".

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, εστίασε την ομιλία του στην πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου για το Καστελόριζο και τι σημασία έχει αυτό για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τον ενιαίο χώρο Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Επίσης, ανέλυσε τη στρατηγική της ΝΔ επί Κ. Καραμανλή για την ελληνική ΑΟΖ για το Ιόνιο, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Για την εξωτερική πολιτική μίλησε ο τέως πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Ηλίας Κουσκουβέλης, ο οποίος επισήμανε ότι "ακόμη και στην περίοδο της κρίσης είναι δυνατόν να ασκηθεί μία ολοκληρωμένη και έξυπνη εξωτερική πολιτική, που να διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας".

Χαιρετισμό στο συνέδριο, που θα ολοκληρωθεί αύριο, απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιώργος Σπαθής.
Keywords
Τυχαία Θέματα