Δύο μιούζικαλ για τη ζωή του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β'

Δύο μουσικοχορευτικές παραστάσεις γύρω από τη ζωή του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' θα ανέβουν στη σκηνή της Μαδρίτης στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων των Παγκόσμιων Ημερίδων Νεολαιών (JMJ), που θα πραγματοποιηθούν στην ισπανική πρωτεύουσα από τις 16 έως τις 21 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές τους.

Ένα από τα θεάματα θα αφορά τη νεανική ηλικία του δημοφιλούς Ποντίφικα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Πολωνία και την κατοπινή ζωή του στην υπηρεσία του κλήρου έως την ημέρα της χειροτονίας του στον παπικό θρόνο τον Οκτώβριο του 1978.

Το άλλο
έργο ασχολείται με τη ζωή και το έργο του στην περίοδο της Παποσύνης του και έως τον θάνατό του, στις 2 Απριλίου 2005. Ο πάπας Κάρολ Βοϊτίλα θα αγιοποιηθεί την Πρωτομαγιά στη Ρώμη, στη διάρκεια μίας τελετής που κατά τους διοργανωτές αναμένεται να προσελκύσει 300.000 προσκυνητές.

Τα δύο έργα θα ανέβουν σε θέατρο της Μαδρίτης και επί του παρόντος βρίσκονται στην τελική φάση της προετοιμασίας τους, εκτιμά η υπεύθυνη του πολιτιστικού προγράμματος των JMJ Κάρλα Ντίεθ ντε Ριβέρα.

Ο προγραμματισμός των εορτασμών περιλαμβάνει άλλα περίπου 300 πολιτιστικά δρώμενα-μεταξύ τους παραστάσεις φλαμένκο, συναυλίες, κατά κύριο λόγο εκτελεσμένες από θρησκευτικές οργανώσεις, ή ακόμη εκθέσεις ζωγραφικής, πρόσθεσε η ίδια. Πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι αναμένονται στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια των εορτασμών.

Μάλιστα παρών θα είναι και στο διάστημα από 18 έως 21 Αυγούστου ο διάδοχος του Βοϊτίλα στον παπικό θρόνο Βενέδικτος ΙΣΤ', στην τρίτη του επίσημη επίσκεψη στην Ισπανία.

Οι Παγκόσμιες Ημερίδες Νεολαιών, τις οποίες είχε θεσμοθετήσει ο Ιωάννης Παύλος Β' το 1986, έχουν διοργανωθεί άλλη μία φορά στην Ισπανία, το 1989 στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Γαλικίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα