«Ζοτς»: Ίσως πάω για ψάρεμα

21:50 12/5/2011 - Πηγή: 24wro
Για όλους και για όλα μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του Μαυροβουνίου...

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ο οποίος κατέκτησε για όγδοη φορά την Ευρωλίγκα (πέμπτη φορά με το «τριφύλλι») τόνισε αρχικά στην εφημερίδα «Αrena»: «Λατρεύω τη δουλειά μου. Έχω μεγάλη διάθεση για κάθε προπόνηση, για να συναντήσω τους παίκτες μου. Κάθε μέρα μαθαίνω κάτι. Όποιος νομίζει πως τα ξέρει όλα, είναι ηλίθιος.
Όταν δεν θα έχω πια κίνητρο ίσως πάω για ψάρεμα».
Στη συνέχεια ο «Ζοτς» επισήμανε: «Το τηλέφωνο μου χτυπά συνέχεια από την Κυριακή (σ.σ. 8/5). Είναι πολύ όμορφο που ο κόσμος μου δίνει συγχαρητήρια. Έκανα προσπάθεια μήπως κοιμηθώ λίγο παραπάνω».
Όταν ο δημοσιογράφος αστειεύτηκε λέγοντας ότι το βιβλίο Guinness θα πρέπει να γίνει «Ζέλικο Ομπράντοβιτς» ο πολυνίκης τεχνικός είπε: «Πολύ καλό αστείο», ενώ ερωτηθείς για το εάν πίστευε όταν κατακτούσε το πρώτο του τρόπαιο ότι θα έφτανε μέχρι εκεί που βρίσκεται σήμερα απάντησε: «Όταν ο Άτσα Νίκολιτς μου είπε μετά την Κωνσταντινούπολη (σ.σ. το 1992) ότι θα τα πάρω όλα, του είπα ότι είναι τρελός. Τότε σκεφτόμουν πως θα το πάρω ή τώρα ή ποτέ και όταν κατακτήσαμε το τρόπαιο πίστεψα πως αυτή η επιτυχία δεν θα επαναλαμβανόταν. Πλέον είμαι χαρούμενος που συνέβη ξανά και ξανά, και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά».
Σχετικά με το πότε πίστεψε ότι κρίθηκε ο τελικός με τη Μακάμπι ο 51χρονος προπονητής υποστήριξε: «Με την Μακάμπι κάναμε πολύ καλό παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο και τότε ήμουν αρκετά σίγουρος πως θα νικήσουμε. Στο τέλος χάσαμε μπάλες από την πίεση των αντιπάλων μας, όμως τελειώσαμε καλά. Όμως θα μπορούσαμε να έχουμε «κλειδώσει» το ματς από πιο νωρίς».
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Νίκολα Πέκοβιτς να αφήσει τον Παναθηναϊκό για να μετακομίσει στο ΝΒΑ και τη Μινεσότα, γνωστοποίησε ότι δεν συμφωνούσε με τον «Πέκο». Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του: «Θεωρώ ότι έκανε λάθος που πήγε στο ΝΒΑ. Αυτή η απόφαση δεν ήταν τόσο σωστή. Ήταν όμως επιλογή του και πρέπει να τη σεβαστούμε. Μας βοηθούσε με κάθε τρόπο και είμαι χαρούμενος που δούλεψα μαζί του».
Αναφορικά με το πιο σημαντικό πράγμα που οδηγεί στις επιτυχίες, αυτό δεν είναι άλλο από το κίνητρο σύμφωνα με τον Ομπράντοβιτς: «Το κίνητρο ήταν το πιο μεγάλο πράγμα σε αυτήν μας την επιτυχία, ενώ και το μπάτζετ είναι το πιο σημαντικό» είπε για να συνεχίσει: «Είχαμε ένα αρκετά δύσκολο καλοκαίρι, γιατί έφυγαν τρεις εκπληκτικοί παίκτες, οι Γιασικεβίτσιους, Πέκοβιτς και Σπανούλης, οι οποίοι έπαιζαν σπουδαίο ρόλο στο παιχνίδι μας. Στην αρχή της Ευρωλίγκας, κανείς δεν μας έδινε έστω μια πιθανότητα να καταφέρουμε κάτι. Μίλησα στους παίκτες, τους είπα πως έχουν την ποιότητα να παίξουν εκπληκτικό μπάσκετ. Αν δουλέψουμε πολύ σκληρά και με πάθος, θα καταφέρουμε να πάρουμε τον τίτλο. Αυτό το κατάφεραν και γιατί οι Διαμαντίδης, Φώτσης, Τσαρτσαρής και Μπατίστ που παίζουν τα περισσότερα χρόνια στην ομάδα, έχουν πάντα την υποχρέωση να μάθουν στους νέους τι σημαίνει να παίζουν στον Παναθηναϊκό».
Κ
Keywords
Τυχαία Θέματα