Υποπτη Ρωσο-Τουρκική κίνηση για υποβάθμιση Οικουμενικού Πατριαρχείου

16:56 15/12/2011 - Πηγή: 24wro
‘Υποπτη κίνηση με στόχο την παράκαμψη και... υποβάθμιση (αν όχι «εξαφάνιση») του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως υποκρύπτει συνεργασία του επικεφαλή της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας με τον Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλο.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εφημερίδα SABAH, ο κ. Γκιορμέζ , επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας σε συνάντηση που είχε στην Μόσχα με τον – προσέξτε τον χαρακτηρισμό- «Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας» Κύριλλο του πρότεινε να συστήσουν κοινή
επιτροπή για αντιμετώπιση προβλημάτων συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων.
Κατ’ αυτό τον τρόπο, γράφει η εφημερίδα, θα δοθεί η ευκαιρία για συνεχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στον μουσουλμανικό κόσμο και οι μουσουλμάνοι στο χριστιανικό.
Βεβαίως αυτό είναι η επιφάνεια- απαράδεκτη και αυτή καθ εαυτή.
Τα πραγματικά επιδιωκόμενα είναι από την πλευρά της Εκκλησίας της Ρωσίας η «αναγνώρισή» της ως του κατ εξοχήν εκπροσώπου του ορθόδοξου κόσμου, σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Από την πλευρά κύκλων της Τουρκίας επιδιώκεται παγίως η δημιουργία της εντύπωσης ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως δεν είναι τίποτε άλλο από μια …ενορία των Ρωμιών, όπως λένε, της Πόλης…
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει αφενός ο Οικουμενικός Πατριάρχης και – σε ό,τι μας αφορά, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών….

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα