"Σε ταπεινό Έλληνα αγρότη στο νησί της Θάσου ανήκουν μια κόκκινη Ferrari και Porsche"

Insight - Στην Ελλάδα, το παιχνίδι γάτας με το ποντίκι με φοροφυγάδες

Με Deepa Babington και Λευτέρης Παπαδήμας

(Reuters) - Η ομάδα του Νίκου Λέκκας »των ανακριτών φορολογικών ήξεραν ότι ήταν σε κάτι, όταν διαπίστωσαν ότι ένας ταπεινός Έλληνα αγρότη στο νησί της Θάσου ανήκουν σε μια κόκκινη Ferrari και....
Porsche.

Πώς σκέφτεται ένας γεωργός ο οποίος είχε δηλώσει μόλις € 100.000 (£ 84.000),
στο εισόδημα κατά την τελευταία δεκαετία θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά τέτοιες πολυτέλειες, Λέκκας αποστέλλονται μυστικός πράκτορας φόρου στο βόρειο νησί του Αιγαίου.

Ο πράκτορας ήταν ξανά σύντομα - όχι μόνο ήταν η Θάσος "γεωργός" κερδίζουν πολύ περισσότερα από ό, τι ο ίδιος είχε αποκαλύψει στο κράτος, ήταν σε μια εντελώς διαφορετική γραμμή των επιχειρήσεων: Sharking δάνειο.

Η Ελλάδα είναι τώρα κοντά σε μια συμφωνία για να αδράξουν € 10 εκατομμύρια από τον άνδρα, λέει ο Λέκκας, ο κανένας. 2 Επίσημη στην πρόσφατα ανανεωμένη Οικονομικών και Οικονομικού Εγκλήματος στην Ελλάδα. Επισημαίνει με υπερηφάνεια για την υπόθεση ως ένα από τα πολλά σημάδια Ελλάδα είναι επιτέλους σοβαρά με το κυνήγι κάτω απατεώνες φόρο και να υποχρεωθεί να πληρώσει επάνω.

«Νωρίτερα δεν υπήρχε πολιτική βούληση από τις κυβερνήσεις για να φτάσετε στο κάτω μέρος αυτής," Λέκκας, ένας βετεράνος φόρος σε 59, δήλωσε στο γραφείο του, κοντά κατάκλισης λιμάνι της Αθήνας.

"Τώρα που έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού, έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν μέτρα κατά της φοροδιαφυγής».

Όπως λέει ο Λέκκας, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή. Συντηρείται μόνο από τα δάνεια διάσωσης, θα πρέπει να πείσει τους δανειστές εξοργισμένοι ότι είναι ικανό να καλύψει εξαντλημένο κρατικό κορβανά με το φόρο εισοδήματος, ως μέρος των μεταρρυθμίσεων για να πάρει τα οικονομικά της και πάλι στο προσκήνιο.

Η ανεξέλεγκτη παρακάμπτουμε είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός που απολαμβάνει μια οικονομική άνθηση στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σκόνταψε σε μια κρίση του χρέους που έχει από το αναρροφείται σε μεγαλύτερες οικονομίες όπως η Ιταλία και απειλεί να σπάσει εκτός της ζώνης του ευρώ.

Στη μέση της νωχελική παραλίες στην Ελλάδα, τα αρχαία ερείπια και τα απόκρημνα βουνά είναι μια ακμάζουσα παραοικονομία που αντιπροσωπεύει περίπου το 28 τοις εκατό από τα 220 δισ. ευρώ οικονομία - το υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη. Ετήσια φοροδιαφυγή εκτιμάται στα 40-45 δισ. ευρώ, λέει ο Λέκκας.

Έλληνες αστείο ότι εξαπάτηση η εφορία είναι το εθνικό άθλημα.

Οι πολιτικοί MADE ΗΠΑ όσους αποφεύγουν την

Μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από το υπουργείο Οικονομικών, όπου Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιθεωρητές συζητήσουν τις μεταρρυθμίσεις, οι παράνομοι μετανάστες γεράκι πλαστά ρολόγια και τσάντες σε κοινή θέα σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο.

Κάτω από ένα στενό δρόμο, ο Δημήτρης, ένας κοντόχ
Keywords
Τυχαία Θέματα