Υποφερτή η ζέστη το Σαββατοκύριακο - Αναλυτικά ο καιρός

09:30 24/7/2011 - Πηγή: 24wro
Σχετική ανακούφιση μετά το ψήσιμο της περασμένης εβδομάδας...
Υποφερτή η ζέστη το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ ευεργετικό είναι και το αεράκι που θα πνέει το Σαββατοκύριακο. Στην Αττική ο υδράργυρος θα δείξει το μέγιστο 37 βαθμούς.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ.Μόνο στα βόρεια ενδέχεται νε εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα ανέβει φτάνοντας στους 35
βαθμούς, ενώ τοπικά θα σημειωθούν και υψηλότερες θερμοκρασίες.

Αναλυτικά:

Σε Μακεδονία και Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα έχουμε τις απογευματινές - βραδινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Τοπικές νεφώσεις θα έχουμε τις απογευματινές ώρες στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσιου και στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς κελσιου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς κελσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς κελσιου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς κελσιου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα έχουμε τις απογευματινές - βραδινές ώρες με πιθανότητα στα ορεινά για πρόσκαιρους όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς κελσιου.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα στα βόρεια ορεινά για πρόσκαιρους όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν
Keywords
Τυχαία Θέματα