Βάσεις 2013: Τα αποτελέσματα στο results.minedu.gov.gr

08:40 24/8/2013 - Πηγή: 24wro


Η ανακοίνωση για τις βάσεις 2013 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το...

υπουργείο, οι βάσεις 2013 θα ανακοινωθούν πιο αργά από ποτέ φέτος, την Παρασκευή 30 Αυγούστου.Πρόκειται για την πρώτη χρονιά μέσα στα τελευταία χρόνια, που τα όρια εισαγωγής στις πανεπιστημιακές και τεχνολογικές σχολές θα ανακοινωθούν την προτελευταία ημέρα του Αυγούστου. Να
σημειωθεί ότι η ανακοίνωση των βάσεων γινόταν συνήθως στις 23 με 24 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πτώση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι υψηλή και σε πολλές σχολές υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης των 1.000 μορίων.

Μεγάλοι «χαμένοι» θεωρούνται οι υποψήφιοι του δεύτερου και τέταρτου επιστημονικού πεδίου, καθώς εκεί καταγράφηκαν οι χειρότερες βαθμολογικές επιδόσεις. Μεγάλη, ωστόσο, αναμένεται να είναι η πτώση και του τρίτου επιστημονικού πεδίου, εκείνου των επιστημών υγείας. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό, η Ιατρική σχολή να πέσει για πρώτη φορά κάτω από τα 19.000 μόρια.

Συγκρατημένη εκτιμάται ότι θα είναι η πτώση στις βάσεις των σχολών του πρώτου επιστημονικού πεδίου καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων, στα μαθήματα της κατεύθυνσης ήταν καλύτερες συγκριτικά με αυτές των υποψηφίων των άλλων κατευθύνσεων.

Τέλος, και οι Οικονομικές Σχολές αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση η οποία εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 600 μόρια.

pelop.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα