Β.ΑΓΓΕΛΟΥ: Επιβληθήκαμε με την αυτοσυγκέντρωσή μας

22:34 3/6/2012 - Πηγή: 24wro
Στην ηγετική συμπεριφορά του Βασίλη Σπανούλη, που αποτέλεσε πρότυπο για τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, στάθηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου...
Ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο των Πειραιωτών, μιλώντας στο Flash 96, εξήγησε πως επιβλήθηκαν του Παναθηναϊκού χάρη στην αυτοσυγκέντρωση των παικτών τους και έφθασαν δίκαια στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Μπορείς να κάνεις τα απομνημονεύματα της χρονιάς, πώς ξεκίνησε και πώς πήγε η ιστορία του φετινού Ολυμπιακού;
«Κατ’ αρχάς ξεκίνησε από μια άσχημη στιγμή πέρυσι, στον 4ο τελικό, που χάθηκε με τον τρόπο που χάθηκε. Ξεκίνησε από την απογοήτευση των προέδρων, που είπαν και χθες (02/06) τη δική τους άποψη. Ξεκίνησε από τη συζήτηση των προέδρων με τον κόουτς (Ίβκοβιτς) για το μεταβατικό στάδιο, με ένα μούδιασμα, αλλά με πολύ μεράκι, μετά τα γεγονότα που είχαν συμβεί. Θέλαμε να μπούμε μέσα να χαράξουμε τα όρια του κορμού και του ρίσκου».
-Με το μεράκι που είπες ξεκινάει η κόντρα σε όλους τους κακούς οιωνούς προσαρμοσμένη σε νέα δεδομένα. Αρχίζατε να το δουλεύετε όλο αυτό, έτσι είναι;
«Ασφαλώς και υπήρχε ένα πλάνο. Όταν ξεκινάς να χτίσεις κάτι φτιάχνεις και τα σενάρια, μπορεί να είναι τέσσερα, αλλά εσύ επιλέγεις ένα. Το σενάριο έπρεπε να έχει, όμως, ακρίβεια και ειδικά όταν μιλάμε για το επίπεδο της απογοήτευσης της περσινής χρονιάς και του θυμού, αλλά και της επαγγελματικής ακρίβειας, της προπονητικής φιλοσοφίας του Ίβκοβιτς, μιλάμε για μεγάλη ακρίβεια. Αυτό το πράγμα χαράχθηκε, επιλέχθηκε το σενάριο νιάτα, ενέργεια, ενθουσιασμός, πείσμα επιμονή, εργατικότητα».
-Φυσικά και το πλάνο επιλέχθηκε βάση των νέων δεδομένων και των αναγκών...
«Μην ξεχνάμε ότι άλλαξε και το οικονομικό στάτους στην Ελλάδα, μια βασική παράμετρος και ειδικά στον Ολυμπιακό, που είναι ένα σωματείο μεγάλο και θέλει να έχει μεγάλους παίκτες...».
-Σε διακόπτω, αλλά για να καταλάβει και ο κόσμος ένα συμβόλαιο, ας πούμε του Μέλμπεργκ, που έπρεπε να πάρει 1 εκατ. ευρώ στην ομάδα θα κόστιζε 1,8 εκατ. ευρώ με την εφορία. Αντίστοιχα και στο μπάσκετ.
«Ναι, έτσι είναι και για να μη γινόμαστε υπερβολικοί, θέλω να πω ότι υπήρχε μια ξεκάθαρη στρατηγική, στη βάση μιας πραγματικότητας που εγώ σαν μέλος του τεχνικού τιμ την εισέπραξα. Ύστερα από την απόφαση διοίκησης και προπονητή χαράχθηκε μια πορεία και τα νέα δεδομένα. Επιλέχτηκε πλάνο, ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει, όχι να υποστεί, μια πραγματικότητα και ένα χαμηλό μπάτζετ. Δηλαδή, από την αρχή είπαμε να πάμε έτσι, αλλά να φτιάξουμε και μια ανταγωνιστική ομάδα. Και το όνομα του Ολυμπιακού, αλλά και η διοίκηση και ο κόσμος δεν είναι για πορείες μετριότητας. Εμείς ξεκινήσαμε μια πορεία με σκληρή δουλειά και μέσα από κάθε παιχνίδι να γινόμαστε ωριμότεροι, δίνοντας και μάχη με το χρόνο. Ταυτόχρονα, πάντα πιστεύαμε ότι αν θα παρουσιαζόταν κάτι στον δρόμο, στο βασικό μας πλάνο να κάναμε διορθωτικές κινήσεις. Ευτυχήσαμε να είμαστε τυχεροί και σε αυτές τις διορθωτικές κινήσεις που κάναμε, με Ντόρσεϊ και Λο. Ακόμα και οι Λού
Keywords
Τυχαία Θέματα