Τους σκότωνα ενώ παρακαλούσαν για τη ζωή τους

13:25 23/4/2012 - Πηγή: 24wro
Για τελευταία φορά καταθέτει τη Δευτέρα οΆντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, σχετικά με τις επιθέσεις του τον Ιούλιο στη Νορβηγία, οι οποίες...
στοίχισαν τη ζωή σε 77 ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο "μακελάρης της Νορβηγίας" περιέγραψε την ένοπλη επίθεσή του στο νησί Ουτόγια με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Όπως δήλωσε, πυροβολούσε ανθρώπους που "παρακαλούσαν για τη ζωή τους", ενώ δήλωσε ότι προτού πυροβολήσει τα θύματά του άκουγε "100 φωνές" στο κεφάλι του που του έλεγαν να μην το κάνει.

"Οι άνθρωποι με παρακαλούσαν για τις ζωές τους. Εγώ απλά τους πυροβολούσα
στο κεφάλι" είπε.

Ανέφερε μάλιστα ότι πήγε στο νησί ντυμένος αστυνομικός και είπε στους άνδρες ασφαλείας ότι είχε πάει εκεί μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη νορβηγική πρωτεύουσα.

"Υπό κανονικές συνθήκες είμαι ένας πολύ καλός άνθρωπος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπράιβικ, ο οποίος παράλληλα υποστηρίζει ότι δεν είναι τρελός ούτε τέρας και προτιμά να φυλακιστεί παρά να κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική.

"Δεν αποτελώ ψυχιατρική περίπτωση και έχω ποινική ευθύνη", τόνισε ο Μπράιβικ κατά την Παρασκευή.

"'Οταν βλέπει κανείς κάτι τόσο ακραίο, μπορεί να σκεφτεί ότι είναι μια τρέλα, όμως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον πολιτικό εξτρεμισμό και την τρέλα με την κλινική έννοια του όρου", τόνισε.

Ο Μπράιβικ εξήγησε επί μακρόν πώς απώθησε τα συναισθήματά του από το 2006 για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις αυτές.

Όπως ανέφερε, είχε προετοιμαστεί για πολλά χρόνια προκειμένου να πραγματοποιήσει τις πολύνεκρες επιθέσεις του το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως δήλωσε, μέχρι το 2006 ήταν ένας σχετικά φυσιολογικός άνθρωπος και εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε μια διαδικασία "εκπαίδευσης και απευαισθητοποίησης".
Keywords
Τυχαία Θέματα