Το savoir vivre της πλαζ: τι να ΜΗΝ κάνεις στην παραλία!

16:54 19/7/2012 - Πηγή: 24wro

Σίγουρα για μπανάκι έχεις πάει ή οι διακοπούλες πλησιάζουν...
Πριν αρχίζεις να ετοιμάζεσαι, όμως, σκέφτηκες ότι στην παραλία δεν κάνουμε ό,τι μας κατέβει; Μέσα από… παρατήρηση στιγμών απείρου κάλους, το star.gr σου μεταφέρει τα βασικά του savoir vivre στην παραλία!

1. Μια απλή τσάντα θαλάσσης είναι υπεραρκετή για τα πράγματά σου: μην πας στην παραλία με… σακβουαγιάζ και ψυγειάκι, ωσάν τον κατακτητή που πάει να μετοικίσει!

2.
Φωνές, βαβούρα και κάθε είδους φασαρία απαγορεύονται! Ναι, ξεσαλώνουμε στην πλαζ, αλλά δεν μας φταίνε οι διπλανοί, ούτε έχουν την όρεξή μας να ακούνε ατάκες του στυλ «έλα ρε μ*λ*κ*» ή την μουσική που μας αρέσει.

3. Περιποιήσου λίγο τον εαυτό σου: σε δημόσια θέα θα είσαι, με ρούχα λιγοστά! Σου αρέσει να βλέπεις άνδρα με την μαυρίλα στο νύχι; Ή μήπως προτιμάς μια κοπέλα με πόδια, μασχάλες ή μπικίνι που θυμίζουν τον Ταρζάν; Επίσης, καλή μου φίλη, αν θες ντε και καλά να κάνεις πλάτσα πλούτσα μακιγιαρισμένη, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις αδιάβροχα προϊόντα!

4. Μην βουτάς και καταβρέχεις όλο τον κόσμο, ούτε να τρέχεις σαν άλογο κούρσας προς τα κύματα. Α! Και κάτσε λίιιιιιιγο παραδίπλα βρε αδερφέ - δεν είναι ανάγκη να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον!
Επίσης, καλά έκανες και γυμνάστηκες όλο τον Χειμώνα. Να τα χαίρεσαι τα μούσκουλά σου, αλλά δεν χρειάζεται να τα επιδεικνύεις στους υπόλοιπους!

5. Μην φτύνεις το νερό που ενδεχομένως ήπιες μπροστά σε όλους! Λίγη διακριτικότητα δεν βλάπτει. Επίσης, η παραλία και η θάλασσα ΔΕΝ είναι αποχωρητήρια…

6. Θες να «τσιμπήσεις» κάτι; Να το κάνεις! Μην σε βλέπω όμως με ταπεράκια τίγκα στον κεφτέ, την ντομάτα, το βραστό αυγουλάκι και λοιπά συναφή: ένα τοστ καλό είναι.

7. Ωραίες οι ρακέτες, το βόλεϊ και όλα τα παιχνίδια σε άμμο και νερό. Φρόντισε, όμως, να παίζεις μακριά από τους υπόλοιπους λουόμενους! Δεν νομίζω ότι εσένα σου αρέσει π.χ. να «φας» μπαλάκι του τένις στο κεφάλι ή να ακούς non stop το τάκα – τούκα!

8. Αν έχεις παιδάκια (δικά σου, ανιψάκια, βαφτιστήρια, οτιδήποτε) δεν χρειάζεται να ακούγονται τσιρίδες τύπου «Γιαννάαααααααακη όχι στα βαθιά παιδί μου» σε όλη την παραλία. Α! Και αν τα καμάρια σου κάνουν τους… εργολάβους και γεμίσουν την αμμουδιά λακούβες, κάνε τον κόπο να τις κλείσεις όταν τελειώσουν το παιχνίδι.

9. Ψου-ψου-ψου και μπούρου-μπούρου καλό θα είναι να αποφεύγονται. Αλλά επειδή άνθρωποι είμαστε, όλο και κάτι θα βρούμε να σχολιάσουμε (καλό ή κακό), τουλάχιστον ας το κάνουμε χαμηλόφωνα!

10. Το λέει εδώ και χρόνια ο πελεκάνος: «όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά, σε θάλασσες και ακτές»! Εν ολίγοις, τα σκουπίδια σου -από το ποτήρι του καφέ μέχρι την γόπα του τσιγάρου- τα μαζεύεις και τα παίρνεις μαζί σου! Αν δεν έχει κάδο στην πλαζ για να τα πετάξεις, κάποιος θα βρεθεί στο δρόμο. Αλλιώς… στο σπίτι σου!
star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα