Το ελληνικό πρόγραμμα ελλοχεύει κινδύνους

21:28 23/2/2012 - Πηγή: 24wro
Σκεπτικός εμφανίστηκε ο Μάριο Ντράγκι δηλώνοντας πως μπορεί το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα να αντιμετωπίζει τα ...
άμεσα προβλήματα χρηματοδότησης της χώρας, δεν παύει όμως να ενέχει κινδύνους.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη WSJ αναγνώρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δεσμεύσεις για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αλλά υπογράμμισε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή τους.
"Η ελληνική
κυβέρνηση έχει δώσει πολύ ισχυρές δεσμεύσεις στη δημοσιονομική πολιτική και στο πεδίο των δομικών μεταρρυθμίσεων. Αλλά υπάρχουν κίνδυνοι στην εφαρμογή του προγράμματος και πιθανότατα εκλογές" τόνισε ο κ. Ντράγκι.
Σε ερώτηση για το αν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική συμφωνία προέρχεται από τους δρόμους της Ελλάδας ή από την έλλειψη ανάπτυξης, ο κ. Ντράγκι απάντησε ότι “στο τέλος ο μεγαλύτερος κίνδυνος φαίνεται να είναι το έλλειμμα εφαρμογής”.
"Ορισμένα από τα μέτρα στοχεύουν κατευθείαν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Άλλα αποσκοπούν στην δημοσιονομική προσαρμογή. Και τα δύο είναι συμπληρωματικά για την εξασφάλιση της επιστροφής στην ανάπτυξη" πρόσθεσε ο κ. Ντράγκι.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα