Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

18:50 13/7/2011 - Πηγή: 24wro
«Ήταν θέμα χρόνου να συμβει το κακό» λένε οι κάτοικοι του Λαγανά …
στη Ζάκυνθο, λίγες ώρες μετά την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ δύο ντόπιων οδηγών ταξί και έξι νεαρών Βρετανών τουριστών, με τραγική κατάληξη το θάνατο ενός 19χρονου Βρετανού.
Ήταν λίγο μετά τις 3 το πρωί όταν οι πέντε νεαροί Βρετανοί βγήκαν μεθυσμένοι από ένα κλαμπ και κατευθύνθηκαν προς την πιάτσα των ταξί. Εκεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άρχισαν να παρενοχλούν με ένα «στυλό» -λέϊζερ τους νεαρούς
οδηγούς.
«Κουβέντα στην κουβέντα» οι δύο παρέες δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια, μετατρέποντας το Λαγανά σε ρινγκ. Κανένας όμως δεν είχε προσέξει το μαχαίρι που κρατούσε ο ένας από τους δύο ταξιτζήδες, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε τους Βρετανούς τουρίστες στην κοιλιά και την πλάτη.
Μια μαχαιριά τελικά αρκούσε για να σταθεί μοιραία για τον 19χρονο Ρόμπερτ Τζέιν Σέβατζ.
Βλέποντας το νεαρό αιμόφυρτό οι δράστες πέταξαν στο μαχαίρι και το έβαλαν στα πόδια.
Οι αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος ενημερώθηκαν από τους περίοικους για το τι είχε συμβεί και λίγο μετά τις έξι και μισή το πρωί συνέλαβαν στο σπίτι του τον 21χρονο ταξιτζή, δράστη της δολοφονίας, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε στις αρχές το σημείο όπου είχε πετάξει το μαχαίρι.
Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και ο δεύτερος ταξιτζής, με την κατηγορία της συνέργειας.
Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το άγριο έγκλημα στην «καρδιά»  της τουριστικής περιόδου.
Όλοι όμως ήξεραν ότι κάποια στιγμή το «κακό» θα συνέβαινε, εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς των Άγγλων – κυρίως – τουριστών οι οποίοι καταφθάνουν «ορδές» στο Λαγανα και αφού γίνουν «τύφλα» στο μεθύσι προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, τους ντόπιους κατοίκους και καταστηματάρχες.

prionokordela
Keywords
Τυχαία Θέματα