Το ατύχημα που άφησε σε κώμα τη μητέρα του

23:06 12/12/2011 - Πηγή: 24wro
Για το ατύχημα που είχε η μητέρα του... όταν ο ίδιος ήταν 19 ετών μίλησε ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης στην εκπομπή «Μίλα». Το τραγικό περιστατικό, σε συνδυασμό με την κωλυσιεργία -όπως τόνισε ο ίδιος ο παρουσιαστής- του κρατικού μηχανισμού, είχε ως αποτέλεσμα η 42χρονη τότε γυναίκα να πέσει σε κώμα και να μην αποκτήσει ποτέ ξανά επικοινωνία με το περιβάλλον της.

«Υπάρχουν οικογένειες -και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ- που βιώνουν για πάρα πολλά χρόνια τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχει κρατική υπηρεσία να τους βοηθήσει και να τους στηρίξει. Και είναι πολύ πικρό να βλέπεις οικογένειες
να βιώνουν το θάνατο καθημερινά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, με τον δικό τους άνθρωπο, και να μην υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τους βοηθήσει» ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο της συζήτησης πρόσθεσε: «Μετά από τον έκτο μήνα της εντατικής και άλλους έξι μήνες που μας κρατήσανε, το κράτος σου λέει “Δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτόν τον άνθρωπο, δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε μέσα. Πάρτε τον και κάντε τον ότι θέλετε”».

Μιλώντας για το ατύχημα, που έγινε στην Κέρκυρα, τόνισε: «Ήταν ασήμαντο. Έπεσε από ένα μηχανάκι με 5 χιλιόμετρα. Σηκώθηκε, γύρισε σπίτι κανονικά και λέει “έπεσα”. Της λένε “πάμε στο νοσοκομείο να σε δούνε”, πήγαν και εκεί άρχισε να λέει ασυναρτησίες. Είχε εσωτερική αιμορραγία στον εγκέφαλο και με όλη την καθυστέρηση μέχρι να σηκωθεί στρατιωτικό αεροπλάνο, να την πάνε στην Αθήνα και να γίνει το χειρουργείο, πέρασαν 20 ώρες. Το χτύπημα ήταν τόσο μικρό που, αν το χειρουργείο γινόταν μέσα σε δύο ώρες από το ατύχημα, η μητέρα μου θα ήταν μια χαρά».

Για τα χρόνια που ακολούθησαν (συνολικά, η μητέρα του έμεινε για 14 χρόνια σε κώμα), εξήγησε: «Δεν είχε καμία επαφή, καμία επικοινωνία. Εμείς θεωρούσαμε ότι υπήρχαν μερικές στιγμές “επικοινωνίας”. Μπορεί εμείς να το βλέπαμε έτσι μέσα από τα μάτια μας. (…) Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα μάτια της όταν πήγε η αδερφή μου να τη χαιρετήσει με το νυφικό, πριν πάει να παντρευτεί. Αυτή την εικόνα δεν θα την ξεχάσω ποτέ…». Παράλληλα, μίλησε για τον πατέρα του: «Ο χρόνος για τη ζωή του πατέρα μου σταμάτησε πριν από 25 χρόνια. Ήταν 46. Τότε τελείωσε η ζωή του. Ακόμα αυτός ο άνθρωπος ψάχνει να βρει το γιατί. Ούτε καν το σκέφτηκε ποτέ να φτιάξει ξανά τη ζωή του. Ήταν μια πραγματική αγάπη. Μια τόσο δυνατή αγάπη… Σήμερα είναι ένας άνθρωπος 67 ετών και νομίζεις ότι είναι 140. Τόσο γερασμένος είναι. Τόσο πονεμένος…».

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης δεν δίστασε να παραδεχθεί πως θα προτιμούσε να υπάρχει η επιλογή της ευθανασίας: «Φυσικά και θα θέλαμε να ξεκουραστεί. Και θα το θέλαμε καθαρά και μόνο για αυτή. Είναι κρίμα να βλέπεις έναν άνθρωπο έτσι. Να μην υπάρχει κάποιος να έρθει και να σου πει “ναι, να γίνει η ευθανασία”. Σου λέει “υπάρχει ελπίδα”. Πόσα χρόνια ελπίδα; Ναι, θα το έκανα. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, θα έπρεπε να το κάνω».
Keywords
Τυχαία Θέματα