Γιαννιώτης και Λυμπερτά οι κορυφαίοι για το 2011

22:06 12/12/2011 - Πηγή: 24wro
Οι αθλητές από το χώρο του υγρού στοιχείου... μονοπώλησαν τα φετινά βραβεία του ΠΣΑΤ, καθώς οι κολυμβητές Σπύρος Γιαννιώτης και Μαριάννα Λυμπερτά αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για το 2011, ενώ καλύτερη ομάδα αναδείχθηκε η Εθνική πόλο των γυναικών.

Την... παρτίδα για το ποδόσφαιρο έσωσε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς με 1411 βαθμούς, έναντι των 1,1016, που συγκέντρωσε ο τεχνικός της Εθνικής πόλο των γυναικών, Γιώργου Μορφέση
Από
εκεί και πέρα, κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε από τον στίβο ο Πασχάλης Σταθελάκος με 1412 βαθμούς και κορυφαία αθλήτρια η Μαρία Σταματουλά.
Ξεπέρασε Διαμαντίδη ο Γιαννιώτης
Ο Σπύρος Γιαννιώτης παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για το 2011 συγκέντρωσε με 1,769 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τους Δημήτρη Διαμαντίδη (1,044 βαθμοί) και Δημήτρη Χονδροκούκη (569 βαθμοί), που κατέλαβαν την δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.
Πέρασε την Ασημάκη η Λιμπερτά

Στις γυναίκες η πρωτιά πήγε στην Μαριάννα Λυμπερτά, η οποία ήρθε πρώτος στη ψηφοφορία με 1230 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την κορυφαία πολίστρια στον κόσμο Αλεξάνδρα Ασημάκη με 1121 και στην τρίτη την πρωταθλήτρια του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου.
Πρωτιά για τα «χρυσά» κορίτσια της Σανγκάη
Σε ομαδικό επίπεδο, όπως αναμενόταν άλλωστε, κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, η οποία κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο του 2011.

Η ομάδα του Μορφέση συγκέντρωσε 1,830 βαθμούς, έναντι 1.121 της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού και 602 της Εθνικής ποδοσφαίρου.

Οι ειδικές τιμητικές βραβεύσεις

Πάντως η ετήσια εκδήλωση του ΠΣΑΤ περιελάμβανε και αρκετές ειδικές τιμητικές βραβεύσεις.

Αναλυτικά:

-Οι Νίκος Νταμπίζας και Δημήτρης Παπανικολάου βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο ελληνικό αθλητισμό.

-Ο Δημήτρης Χονδροκούκης παρέλαβε το «έπαθλο κοινωνικής προσφοράς».

-Οι Βασίλης Τοροσίδης και Στέφανος Καπίνο παρέλαβαν το έπαθλό «ευ αγωνίζεσθαι».

-Οι πρώτοι Έλληνες στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Σοφία Ρήγα τιμήθηκαν για την πρωτιά τους.

-Ο Ευγένιος Γκέραρντ βραβεύτηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Ο σύλλογος Απόλλων Σμύρνης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο γιατρός Παναγιώτης Τσαρούχας και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Η Αθανασία Φακίδη (Ιστιοπλοΐα), η Μαρία Σάκκαρη ο Μάρκος Καλοβελώνης (Τένις) και η Μαρία Πρεβολαράκη (Πάλη) αναδείχθηκαν παρέλαβαν το έπαθλο του «ανερχόμενου ταλέντου».

ΑΠΟΕΛ και ο προπονητής του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τιμήθηκαν για την πρόκρισηξ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα