Το Twitter πάει στα δικαστήρια τους spammers

17:16 7/4/2012 - Πηγή: 24wro
Τέρμα στο βομβαρδισμό των χρηστών του... Twitter με ανεπιθύμητα μηνύματα από spammers επιχειρεί να βάλει η εταιρεία.
Μήνυση κατά των spammers TweetAttacks, TweetAdder, TweetBuddy, James Lucero και Garland Harris υποβάλλει το Tuitter, διεκδικώντας αποζημίωση χιλιάδων δολαρίων.
Στόχος του Twitter δεν είναι
βέβαια η αποζημίωση, , αλλά να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους spammers ότι δε θα ανεχτεί άλλο τη δράση τους. Ανάλογη προσφυγή στη δικαιοσύνη, όπως αναφέρει το e-pcmag, έχουν κάνει η Google, το Facebook και η Craiglist, με την τελευταία μάλιστα να κερδίζει 200.000 δολάρια ως αποζημίωση.
Σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ του Twitter, αρκετοί spammers αναμένεται να αποσυρθούν από την υπηρεσία, φοβούμενοι τις συνέπειες του νόμου.
Εθισμός το Facebook
Όσον αφορά το άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, το Πανεπιστήμιο του Gothenburg δημοσίευσε έρευνα που δείχνει ότι ο εθισμός στο Facebook είναι ανάλογος με αυτόν του αλκοόλ ή του τσιγάρου.
Εκείνοι που αφιερώνουν υπερβολικό χρόνο στο Facebook, νιώθουν λιγότερο ευτυχισμένοι.
Χρήστες της υπηρεσίας με χαμηλό εισόδημα ή όσοι έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο εθίζονται περισσότερο, ενώ πιο επιρρεπείς είναι οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα