Το 2023...η Κίνα θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία!!!

14:30 11/6/2011 - Πηγή: 24wro

Εκτιμάται ότι σε 12 χρόνια θα ξεπεράσεις τις Ηνωμένες Πολιτείες...


Η Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να γίνει η μεγαλύτερη τραπεζική οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2023, είκοσι...

χρόνια νωρίτερα από τις αντίστοιχες προβλέψεις πριν από την κρίση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της PricewaterhouseCoopers (PwC) με θέμα «Ο τραπεζικός κλάδος το 2050».

Η Ινδία, που και αυτή έχει ιδιαίτερα μεγάλες δυνατότητες μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, θα μπορούσε να ξεπεράσει την Ιαπωνία
και να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη τραπεζική οικονομία μέχρι το 2035, εάν συνεχίσει να ακολουθεί πολιτικές που ευνοούν την ανάπτυξη.

Στην πράξη, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, αυτό σημαίνει επενδύσεις σε υποδομή, άνοιγμα των αγορών στον ανταγωνισμό, μείωση της γραφειοκρατίας, μείωση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και αύξηση του επιπέδου εκπαίδευσης.

Μακροπρόθεσμα, η Ινδία θα μπορούσε να ξεπεράσει και την Κίνα, καθώς η ανάπτυξη της Κίνας αναμένεται να σημειώσει επιβράδυνση λόγω γήρανσης του πληθυσμού. Η Βραζιλία φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τη Γερμανία και τη Βρετανία μέχρι το 2045. Εξαίρεση στην τάση αυτή είναι το Μεξικό, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει την Ιταλία γύρω στο 2048, σε αντίθεση με προγενέστερες εκτιμήσεις για το 2038.
Keywords
Τυχαία Θέματα