ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ;

20:27 28/1/2012 - Πηγή: 24wro

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το... πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα εργασιακά. Σε λίγη ώρα συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα
στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι εκπρόσωποι των πιστωτών μας συναντήθηκαν νωρίτερα με τον Γιωργο Παπανδρέου στη Βουλή. Και το μεσημέρι προηγήθηκε η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκα Παπαδημου και του υπουργού Οικονομικών με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας σχετικά με το PSI.
Για αύριο το μεσημέρι - λόγω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τα εργασιακά αλλά και των συνομιλιών για το PSI- αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού μεταφέρεται το βάρος των εξελίξεων στα εργασιακά και τις επικουρικές συντάξεις καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας επέμειναν στις θέσεις τους -και στη σημερινή συνάντησή τους- με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμανη.
Πηγές του υπουργείου, τονίζουν οτι, πρέπει να διαμορφωθεί ένα καθαρό πλαίσιο συμφωνίας από ελληνικής πλευράς έναντι των απαιτήσεων των δανειστών, τόσο σε πολιτικό όσο και σε επίπεδο κοινωνικών εταίρων, καλώντας ΓΣΕΕ και εργοδότες να ολοκληρώσουν την διαδικασία του διαλόγου όσο γίνεται πιο γρήγορα. Η νέα συνάντηση του υπουργείου εργασίας με την αντιπροσωπεία της Τρόικας αναμενεται την Δευτέρα η την Τρίτη.
Στη χθεσινή σύσκεψη με τον υπουργό Εργασίας, οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν από τον υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη, να τεθούν όλα στη συζήτηση και να μην υπάρξουν «κόκκινες γραμμές» στο πεδίο των παρεμβάσεων για τη μείωση του μισθολογικού κόστους.
Ειδικότερα, όπως γράφει η «Ναυτεμπορική», ζητούν μείωση έως και 20% συγκεκριμένων κατηγοριών αποδοχών, «πάγωμα» των μισθών για μια τριετία, παρεμβάσεις ακόμα και στα επίπεδα του κατώτατου μισθού, καθώς και αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού και καταβολής των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, και του επιδόματος αδείας.
Επιπλέον, μιλούν για κατάργηση μισθολογικών κλιμακίων, χρονοεπιδομάτων και άλλων παροχών και για μέτρα που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις.
Ζητούν νέες αλλαγές στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ), στις αποζημιώσεις, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, παρεμβάσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις με κατάργηση της μετενέργειας (ισχύς της σύμβασης για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη της) κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, που έχει ήδη καταλήξει σε κάποιες συμφωνίες, που μένει να αποτυπωθούν επίσημα σε μια επόμενη συνάντηση τις επόμενες ημέρες.
Οι επικεφαλής της τρόικας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επισήμαναν ότι δεν είναι αρκετό το πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα μειώσεις σε μισθούς, επιδόματα και σε μια σειρά συμ
Keywords
Τυχαία Θέματα