ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

22:34 29/1/2012 - Πηγή: 24wro
Κομμένο στα δύο το ΠαΣοΚ στην ψηφοφορία για το...
πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε το βαθύ ρήγμα που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος.

Το ΠαΣοΚ είναι κομμένο στα δύο και όσο βυθίζεται στα άδυτα των δημοσκοπήσεων τόσο σπάνε οι συνδετικοί κρίκοι. Το
πρόβλημα επιδεινώνεται από την πίεση που ασκεί η τρόικα στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, το οποίο θίγει πρακτικά και ιδεολογικά τη βάση του κόμματος.
Στο εντευκτήριο της Βουλής οι βουλευτές του ΠαΣοΚ σχολίαζαν σχετικά με την ψηφοφορία της περασμένης Τρίτης ότι ψήφισαν οι «καλοί (κοινοβουλευτικά), οι κακοί και οι... άσχετοι».
Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν όσοι καταψήφισαν το άρθρο 24, το οποίο διόρθωνε τη διατύπωση ρύθμισης που ψηφίστηκε το 2010 για την περικοπή μισθών και συντάξεων.
Το αποτέλεσμα ήταν 30 βουλευτές του κόμματος, πιστεύοντας ότι αντιδρούν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, είτε καταψήφισαν το άρθρο είτε δήλωσαν «παρών».
Η έλλειψη συντονισμού, ενημέρωσης και το κενό ηγεσίας στο κόμμα οδήγησαν τους βουλευτές σε μια λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Οι βουλευτές της Β' Αθήνας καταψήφισαν με πελατειακά κριτήρια την κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ και του ΕΛΟΤ, ενώ οι δικηγόροι με συντεχνιακά κριτήρια την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Αν ο πρώτος βουλευτής ενός νομού καταψήφιζε ένα άρθρο ακολουθούσαν και όλοι οι υπόλοιποι για να μη βρεθούν σε θέση άμυνας στις τοπικές κοινωνίες. Οι λάθος χειρισμοί του κ. Α. Λοβέρδου, ο οποίος δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους βουλευτές και το ΚΤΕ για την τροπολογία σχετικά με το ωράριο των φαρμακείων, τον οδήγησαν σε πολιτική ήττα παρ' ότι ελάχιστοι βουλευτές του ΠαΣοΚ διαφωνούσαν με την ουσία της ρύθμισης.
Αυτό το ξέφτισμα το ΠαΣοΚ θα επιχειρήσει να ανακόψει ο κ. Παπανδρέου την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν είναι βέβαιον ότι θα τα καταφέρει. Οι φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ είναι τόσο δυνατές ώστε βουλευτές των οποίων η εκλογή βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού να φλερτάρουν έντονα με τη Δημοκρατική Αριστερά, που προς το παρόν δεν ανταποκρίνεται.
Επιπλέον, παρ' ότι τα κορυφαία στελέχη δεν μεταδίδουν πολεμικό κλίμα για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη Πέμπτη, δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα ηγεσίας από βουλευτές.
Το κλίμα στην ΚΟ είναι εκρηκτικό και η πρόταση του κ. Κ. Σκανδαλίδη για άμεση σύγκληση της ΚΟ προκειμένου να εκλέξει τον πρόεδρό της ανεξαρτήτως της διαδικασίας εκλογής προέδρου του ΠαΣοΚ, στρώνει το χαλί σε όσους θελήσουν να σηκώσουν τους τόνους.
Η πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης απορρίπτεται από την Ιπποκράτους, ωστόσο αρκετά κορυφαία στελέχη εκφράζουν είτε ιδιωτικώς είτε δημοσίως την αγωνία τους για τα χρονοδιαγράμματα που αποφασίστηκαν στο Πολιτικό και στο Εθνικό Συμβούλιο.
Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος είναι απορροφημένος από τις διαπραγματεύσεις με τους τραπεζίτες και με την τρόικα, δεν αναμένεται να ανακινήσει θέμα ηγεσίας. Συνομιλητές του στο κόμμα λένε ότι, όπως και να 'χει, ο ίδιος επιμένει στις καθαρές λύσεις και απορρί
Keywords
Αναζητήσεις
ti simainei antarsia
Τυχαία Θέματα