Ποιοι είναι έτοιμοι για το κόμμα ...Παπαδήμου!

21:18 29/1/2012 - Πηγή: 24wro
Οι διεργασίες για νέο πολιτικό σχηματισμό...
Καθόλου ξεκάθαρο δεν είναι το πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς πολλές κινήσεις γίνονται, πολλές συζητήσεις και πολλές ζυμώσεις είναθ σε εξέλιξη. Μία τέτοια ειναι και η πρωτοβουλία «Για την Ελλάδα τώρα!», που δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προτάσσει στην παρούσα συγκυρία την διατήρηση της κυρίαρχης κατάκτησης της χώρας, την παραμονή της δηλαδή στην Ευρώπη και στην ΟΝΕ.

Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται
στη συγκεκριμένη ομάδα είναι και το ερώτημα αν όλα αυτά τα οποία διακυβεύονται τω΄ρα, μπορούν να μπουν κάτω από την σκέπη ενός πολιτικού φορέα και αν και κατά πόσο ο Λουκάς Παπαδήμος ,μπορεί να ηγηθεί σε κάτι τέτοιο.
Όλοι αυτοί που συμμετέχουν σε τέτοιους ομίλους προβληματισμούθ, μεταξύ των οποίων και πρωτοκλασάτα στελέχη, έχουν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα.
Θα μεταλλαχθεί αυτή η πρωτοβουλία σε κόμμα; Ποιος θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης του; Ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτό; Και εν τέλει, σε τι χρόνο τοποθετείται η εκδήλωση όλων αυτών των εξελίξεων;Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μετεξέλιξη του πάλαι ποτέ φιλόδοξου αλλά εν τέλει βραχύβιου «Κοινωνικού Συνδέσμου». Εκεί είχαν συναντηθεί πρόσωπα όπως οι κκ. Αρ. Δοξιάδης, Απ. Δοξιάδης, Ι. Στουρνάρας και Γ. Φλωρίδης. Εν τέλει απέμεινε μόνος ο κ. Φλωρίδης, καθώς φάνηκε ότι οι προσεγγίσεις και στρατηγικές πολιτικών και μη πολιτικών προσώπων ήταν ασύμπτωτες.
Στη μετεξελιγμένη πρωτοβουλία «Για την Ελλάδα τώρα!» συναντώνται πλέον πρόσωπα όπως ο κ. Αρ. Δοξιάδης και άλλοι από τον «Κοινωνικό Σύνδεσμο» αλλά και η πανεπιστημιακός κυρία Βάσω Κιντή, προερχόμενη από τη Δημοκρατική Αριστερά, από όπου αποχώρησε προσφάτως. Ανοιχτές είναι όμως οι γραμμές επικοινωνίας και συνεννόησης με άλλες πρωτοβουλίες όπως η «Ενωση Πολιτών», στην οποία δραστηριοποιούνται μεταξύ των άλλων οι καθηγητές κκ. Ν. Μουζέλης και Λ. Τσούκαλης, ο κ. Η. Μόσιαλος κ.ά. Κατά καιρούς με την Ενωση αυτή έχει συνεργαστεί και ο στενός σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παγουλάτος.
Κάποιοι εξ αυτών είτε συνεργάστηκαν είτε στήριξαν στο παρελθόν τον κ. Κ. Σημίτη. Οι διασυνδέσεις αυτές οδήγησαν πολλούς και στο βεβιασμένο συμπέρασμα περί νέας δραστηριοποίησης του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος την προηγούμενη Δευτέρα στο Βερολίνο εξέφρασε την άποψη πως «θα έλθει κάτι άλλο» στη θέση του ΠαΣοΚ, συμπληρώνοντας πως αυτό θα είναι αποτέλεσμα «εσωτερικής δυναμικής» και όχι έξωθεν πιέσεων.
Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον διοργανώθηκε την προηγούμενη Κυριακή εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή με συντονιστή τον κ. Ν. Αλιβιζάτο και ομιλητές την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, τον κ. Κ. Χατζηδάκη και τους κκ. Λ. Τσούκαλη και Ι. Μπουτάρη.
Τι ενώνει όλους αυτούς; Απάντηση επιχείρησε να δώσει εν όψει της εκδήλωσης ο κ. Αρ. Δοξιάδης, ο οποίος σε αρθρογραφία του σημείωσε πως, αφενός, «βλέπουμε να συγκλίνουν σε κοινούς στόχους, κοινές πρακτικές και παρόμοια επιχειρήματα ακροδεξιοί, πολαννεοδημοκράτες, βαθυπασόκοι, συριζαίοι και παμίτες» και, αφετέρου, «βλέπουμε επ
Keywords
Τυχαία Θέματα