Τι αποφασίστηκε χθες στο Καστρί

14:06 15/6/2011 - Πηγή: 24wro
Σε δυο γκρουπ συνεδρίασαν χθες το βράδυ τα «κυβερνητικά όργανα», δηλαδή οι άνθρωποι του ...
Μαξίμου, για το «δέον γενέσθαι» μετά τη δημοσιοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του κ. Γ. Λιάνη και την απόφασή του κ. Γ. Παπανδρέου να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η πρώτη ομάδα συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου και η δεύτερη στο σπίτι του πρωθυπουργού στο Καστρί υπό τον Πρωθυπουργό.

Στο Καστρί πήγαν οι: Γ. Ραγκούσης,
Δ. Δρούτσας, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Π. Γερουλάνος, Μιχ. Καρχιμάκης, και Ν. Αθανασάκης. Εκεί αναλύθηκε η κατάσταση και έπεσαν στο τραπέζι σενάρια και εναλλακτικές λύσεις. Παρά τα όσα λέγονται, οι άνθρωποι του Παπανδρέου ήξεραν από την προηγουμένη την πρόθεση του Αθανασιάδη να δηλώσει «όχι’», ενώ περίμεναν και «τσαλιμάκια» από κάποιους τέως «‘Βενιζελικούς’».

Το δεύτερο «‘υπηρεσιακό» γκρουπ στο Μέγαρο Μάξιμου συγκροτούσαν οι Γ. Πεταλωτής, Γ. Πετρουλάκης, Γ. Ελενόπουλος, Κ. Θέος, Ν. Ζιώγας και σε κάποιες φάσεις η κ. Αγνή Μπαλαμάτη. Κάποια στιγμή υπήρχε «ανοιχτή» γραμμή μεταξύ των δύο ομάδων και μάλιστα αυτό έγινε τουλάχιστον τρεις φορές. Ο πρωθυπουργός είχε και τηλεφωνικές επικοινωνίες με σειρά υπουργών, σίγουρα με τον κ. Λοβέρδο και τον Χρ. Παπουτσή. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι μίλησε και με ένα πολύ παλαιό στέλεχος του κόμματος. Η κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο κ. Μ. Καρχιμάκης έκαναν μεμονωμένα τηλεφωνήματα για να μαθαίνουν το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το πρώτο «μήνυμα» που βγήκε πάντως από το Καστρί περί τις 10.00 το βράδυ ήταν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκλογών, κάτι που μάλλον ήταν αποφασισμένο από πιο νωρίς. Απλώς εκείνη την ώρα πήρε την εντολή αρμόδιος παράγοντας να «διοχετεύσει» την πληροφορία. Πόσο τώρα ήταν σκόπιμη ή όχι, πραγματική ή παραπλανητική, θα το δούμε σήμερα ή και μετά από μερικές ημέρες…

Στο τραπέζι «έπεσε» με πολλούς πόντους υπέρ, το ενδεχόμενο να ζητηθεί νέα σύγκληση των πολιτικών αρχηγών ή ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με 180 ψήφους, δηλαδή να ζητηθεί »συναίνεση στην πράξη».

Οι πράσινοι λένε ότι έτσι θα «μοιραστεί» και θα αποκαλυφθεί η ευθύνη όλων.

Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να μιλήσει απευθείας στο λαό και να ζητήσει συναίνεση για να βγει η χώρα από την κρίση. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, θα υποστηρίξει ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να πάει σε εκλογές. Ίσως αυτό να είναι και το τελευταίο μήνυμα πριν από την πιθανή τοποθέτηση τεχνοκρατών-εξοκοινοβουλευτικών σε κρίσιμους υπουργικούς θώκους.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα