Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στη Χονολουλού

09:40 30/11/2013 - Πηγή: 24wro


Οι ενορίτες της μικρής Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Χαβάη λένε ότι έχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει...

να είναι ευγνώμονες.

«Σίγουρα δεν το αξίζουμε» λέει ο πατέρας Αντόλ Λυοβίν αναφερόμενος στην καλή τύχη της εκκλησίας. Άλλωστε η Ρωσική ορθόδοξη εκκλησία της Θεοτόκου Ιβήρων στη Χονολουλού δεν έχει μόνο μια, αλλά δύο θαυματουργές εικόνες.

Η εικόνα της Βρεφοκρατούσας καθώς και μια εικόνα με τον Τίμιο Σταυρό που βρίσκονται στην εκκλησία παράγουν μύρο, μια λιπαρή ρυτίνη.

Ο μύρος που βγαίνει από τις εικόνες μυρίζει όμορφα, σαν
τριαντάφυλλο και έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Λέγεται ότι θεράπευσαν ένα μικρό κορίτσι που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο ενώ και ένας άντρας που είχε χάσει την όρασή του από ατύχημα την επανέκτησε λόγω αυτών.

Η εικόνα της Παρθένου στη Χονολουλού άρχισε να παράγει μύρο πριν από πέντε χρόνια. Ενώ η εικόνα έχει περιοδεύσει σε όλη τη χώρα, η ύπαρξή της είναι ελάχιστα γνωστή έξω από τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία. Η εικόνα αυτή είναι αντίγραφο της εικόνας της Παναγία Πορταΐτισσα, ή των Ιβήρων Θεοτόκος, η οποία θεωρείται ότι αγιογραφήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά και σήμερα στεγάζεται στο Άγιον Όρος. Το αρχικό πρωτότυπο καθώς και πολλά αντίγραφα της θεωρούνται θαυματουργά.

rizopoulospost.com
Keywords
Τυχαία Θέματα