Απαγορεύονται στη Γαλλία οι «πληρωμένες» συντροφιές

Θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ σε όσους συλλαμβάνονται με «πληρωμένες» συντροφιές, προκειμένου να καταπολεμηθεί η πορνεία, σύμφωνα με νομοσχέδιο που υιοθέτησε την Παρασκευή το βράδυ το γαλλικό κοινοβούλιο.

Οι Γάλλοι βουλευτές ψήφισαν με την άρση του χεριού για το πιο αμφιλεγόμενο άρθρο του νομοσχεδίου, που αφορά το πρόστιμο και αναμένεται στο σύνολό του να τεθεί σε ψηφοφορία στις 4 Δεκεμβρίου.

Το αδίκημα θα μετατρέπεται σε πλημμέλημα και θα τιμωρείται με πρόστιμο 3.750 ευρώ, σε περίπτωση

υποτροπής.

Το κοινοβούλιο αποφάσισε την κατάργηση του αδικήματος που τιμωρούσε τις ιερόδουλες, κάτι πού είχαν ζητήσει οι ίδιες, παρά τις αντιρρήσεις δύο βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, υιοθετήθηκαν και μέτρα κοινωνικής στήριξης για όσες γυναίκες επιθυμούν να πάψουν να εκδίδονται και θα διατίθενται 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, για τον σκοπό αυτό.

Επίσης, όσες αλλοδαπές δεσμευθούν να εγκαταλείψουν την πορνεία υπό την καθοδήγηση μιας εγκεκριμένης οργάνωσης θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν άδεια παραμονής στη Γαλλία για έξι μήνες, με ενδεχόμενη παράταση.

Επιπλέον οι βουλευτές ψήφισαν μια τροπολογία που προβλέπει αυστηρότερες ποινές στις περιπτώσεις βιαιοπραγίας, σεξουαλικής βίας ή βιασμού των εκδιδόμενων ατόμων, τα οποία θα θεωρούνται «ευάλωτα πρόσωπα», μια κατηγορία στην οποία ανήκουν ήδη τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι έγκυες.

Όπως αναφέρει μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV, το 68% των Γάλλων είναι αντίθετοι στη ποινική αντιμετώπιση των πελατών σεξουαλικών υπηρεσιών.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και η Σουηδία το 1999, με αποτέλεσμα τα ποσοστά των εκδιδόμενων στον δρόμο στις μεγαλύτερες σουηδικές πόλεις να μειωθούν κατά το ήμισυ σε διάστημα δέκα ετών.

The post Απαγορεύονται στη Γαλλία οι «πληρωμένες» συντροφιές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα