Θα καταψηφίσει η Δημοκρατική Αριστερά τη νέα κυβέρνηση

10:10 11/11/2011 - Πηγή: 24wro
Θα καταψηφίσει τη νέα κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ.). Αυτό...
αποφάσισε αργά το βράδυ της Πέμπτης, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίασή της, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ, η οποία κατά πλειοψηφία επέλεξε οι βουλευτές της να δώσουν αρνητική ψήφο στη νέα κυβέρνηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης , η συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο πρόσωπο του κ.
Λ. Παπαδήμου επήλθε μετά τη διελκυστίνδα μεταξύ τους, που «είχε θεσμική απόκκλιση». Ολοι οι χειρισμοί που έγιναν, όπως επεσήμανε στην εισήγησή του και στο σχέδιο απόφασης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης , «έδειξαν την ανάγκη για ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος η οποία μπορεί να προκύψει μόνο από τη λαϊκή ετυμηγορία». Επίσης, τονίζεται από τη ΔΗΜΑΡ ότι αν ο στόχος ήταν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, σε αυτή δεν θα αποκλειόταν καμμιά από τις πολιτικές δυνάμεις.

Η ΔΗΜΑΡ, εξηγώντας τους λόγους που την οδηγούν σε αρνητική ψήφο, προέταξε ότι η συμφωνία για τη νέα κυβερνηση ρυθμίστηκε με συγκεκριμένη νεοφιλελεύθερη αντίληψη και με δεδομένη τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

Πάντως, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ταλαντεύθηκαν στην απόφασή τους κυρίως ανάμεσα σε ψήφο ανοχής και καταψήφιση. Τελικά, η 19μελής Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να καταψηφιστεί η νέα κυβέρνηση.


Keywords
Τυχαία Θέματα