Τα υπό κατάληψη σχολεία δεν θα κάνουν παρέλαση

19:06 19/10/2011 - Πηγή: 24wro
Οι μαθητές των σχολείων τα οποία βρέθηκαν υπό κατάληψη...
για περισσότερες από τέσσερις ημέρες, δεν πρόκειται να συμμετέχουν στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Η εγκύκλιος στάλθηκε σε όσα σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη, όχι ως τιμωρία των
απείθαρχων μαθητών, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά για να αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν το τελευταίο διάστημα στις ώρες που θα δίνονταν, σε διαφορετική περίπτωση, σε πρόβες.

Από την κεντρική παρέλαση, πάντως, αναμένεται να απουσιάσουν μόνον 4 - 5 σχολεία του κέντρου της Αθήνας, που θα βρεθούν «τιμωρημένα».

Στην σχετική εγκύκλιο του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Μιχ. Κοντογιάννη τονίζεται ότι «προκειμένου να μη χαθούν περαιτέρω διδακτικές ώρες για τις πρόβες που απαιτούνται καθημερινά ενόψει των μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από 4 τέσσερις ημέρες δεν θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις».

Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει πάντως ότι τα συγκεκριμένα σχολεία μπορούν να συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις, μόνο εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης και έπειτα από απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.


Keywords
Τυχαία Θέματα