Τα λάθη, τα πάθη και το σεξουαλικό μυστικό του στυλ: από τον Giorgio Arman

09:01 29/12/2011 - Πηγή: 24wro
Τα ρούχα που φοράμε είναι η προβολή του εσωτερικού μας κόσμου. Είναι σημαντικό να...
ντυνόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να στέλνουμε τα σωστά μηνύματα για τον εαυτό μας. Το να φοράει μια γυναίκα ή ένας άντρας ρούχα που δεν τον εκφράζουν ως προσωπικότητα, αυτό είναι το τραγικότερο στυλιστικό λάθος που μπορεί να κάνει.

Η σεξουαλικότητα δεν είναι θέμα ηλικίας. Έχει να κάνει περισσότερο με τη συμπεριφορά. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Richard Gere και η Annette Bening: ποτέ άλλοτε δεν έδειχναν τόσο όμορφοι και σέξι όσο τώρα. Εγώ, ως ιταλός άντρας κάποιας ηλικίας, θα έλεγα πως δεν είναι ακριβώς η ωριμότητα που τονίζει τη σεξουαλικότητα, αλλά όλες αυτές οι εμπειρίες που κερδίζει κανείς με το χρόνο.
Ένας αέρας μυστηρίου είναι το πιο σεξουαλικό μυστικό. Δεν πιστεύω πως οι γυναίκες πρέπει να δείχνουν σάρκα για να είναι σέξι. Γιατί να αποκαλύπτεις σε όλο τον κόσμο κάτι που για την ώρα πρέπει να κρατηθεί μυστικό;
Στο Μιλάνο όταν ήμουν μικρός πήγαινα συχνά σινεμά και είχα μείνει έκπληκτος με το πόσο υπέροχοι και στυλάτοι έδειχναν οι άντρες που έβλεπα στην οθόνη. Μεγάλοι σταρ όπως ο Clark Gable, ο James Dean και ο Cary Grant, όλοι είναι υπέροχοι με τα κοστούμια τους, ακόμη κι όταν τους κυνηγούν γκάνγκστερ μες στα χωράφια! Παρατηρώντας έναν τέτοιο ήρωα σε ταινία, μπορείς να διδαχτείς πώς να είσαι γοητευτικός σε κάθε περίσταση.
Πιστεύω και ενθαρρύνω τον πειραματισμό πάνω στο στυλ και στο ντύσιμο. Αρκεί να μην γίνονται υπερβολές και καταλήγεις να κυκλοφορείς σαν καρικατούρα του εαυτού σου.
Οι άντρες βλέπουν πάντα το ντύσιμο του άλλου συγκριτικά με το δικό τους στυλ. Οι γυναίκες όμως έχουν την ικανότητα να βλέπουν το στυλ πιο γενικά, πιο ολοκληρωμένα. Πάντα ένας άντρας πρέπει να ζητά τη στυλιστική συμβουλή μιας γυναίκας, διότι, πολύ απλά, αυτή ξέρει καλύτερα.
Το πιο σημαντικό πράγμα στο στυλ είναι να νιώθεις άνετα μέσα στα ρούχα που φοράς. Αν νιώθεις άνετα, τότε κάθε στιγμή φορώντας τα θα νιώθεις και ισχυρή αυτοπεποίθηση.
Το χειρότερο στυλιστικό ατόπημα στο οποίο μπορείς να υποπέσεις είναι να δείχνεις ότι έχεις καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την εικόνα σου. Προκειμένου να δημιουργήσεις και να εξελίξεις το προσωπικό σου στυλ, σκέψου καταρχήν πραγματικά τι είναι αυτό που σου πηγαίνει.
Όσο συνεχίζεις να αναρωτιέσαι για τον κόσμο, τόσο θα μένεις νέος στην καρδιά και την ψυχή. Επιπροσθέτως σε αυτό, θα πρότεινα καθημερινή άσκηση διάρκειας μιας ώρας και μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα.
Αν είσαι άντρας και δεν ξέρεις πώς να χτίσεις το στυλ σου, βρες ένα πρότυπο που να είναι κάτι σαν μοντέλο του εαυτού σου. Ποιος διάσημος νομίζεις πως είναι πιο κοντά στον τύπο σου; Αφού το ξεκαθαρίσεις, πήγαινε για shopping. Οι άντρες φοβούνται να κάνουν αυτό το πείραμα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Έχει θεαματικά αποτελέσματα!
Υπάρχει μια γαλλική φράση που μου αρέσει: «Nostalgie de la boue». Οι Άγγλοι το λένε: «Nostalgia for the mud». Σημαίνει να ρομαντικοποιείς τη λαϊκή κουλτούρα, να τη συνδέεις με ευγενέστερες αξίε
Keywords
Τυχαία Θέματα