Τα 5 καλύτερα tips για άσκηση μέσα στο χειμώνα

07:01 21/1/2012 - Πηγή: 24wro

Μερικές βασικές συμβουλές για να μην αφήσετε το κρύο να σας κλείσει στο σπίτι...

Αν έχετε καταφέρει να κάνετε την άσκηση κομμάτι της ζωής σας, εκτός από το μεγάλο «μπράβο» που σας αξίζει, είμαστε σίγουροι πως δεν θέλετε να αφήσετε τον χειμώνα και τις χαμηλές θερμοκρασίες να χαλάσουν το πρόγραμμά σας. Αν, από την άλλη, θέλετε να ξεκινήσετε ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής αλλά δεν είστε σίγουροι για το πόσο θα αντέξετε στο κρύο, μην ανησυχείτε. Σε όποια κι από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκετε, οι ειδικοί στην άθληση έχουν να σας προτείνουν μερικά απλά και πρακτικά κόλπα για να γυμνάζεστε
στην εντέλεια, ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ασκηθείτε παρέα με έναν φίλο: Η άσκηση με παρέα είναι πολύ πιο διασκεδαστική από την άσκηση σόλο. Αντί να πάτε σινεμά ή για φαγητό με έναν φίλο σας, κανονίστε να πάτε μαζί σε ένα μάθημα yoga, στο γυμναστήριο ή ακόμα και για τρέξιμο σε ένα πάρκο ή στάδιο.

Πάρτε έναν προπονητή: Είναι πιο δύσκολο για κάποιον να νιώθει πως απογοήτευσε κάποιον άλλον παρά τον εαυτό του. Έτσι, αν έχετε έναν προπονητή στο γυμναστήριο που θα σας καθοδηγεί και θα περιμένει να δει αποτελέσματα από εσάς, θα έχετε περισσότερα κίνητρα για να μην χάνετε μαθήματα και να δίνετε το 100% των δυνατοτήτων σας.

Φορέστε τα αθλητικά σας: Αν βάλετε τις φόρμες και τα αθλητικά παπούτσια σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αποφασίσετε να βγείτε από το σπίτι για να γυμναστείτε, καθώς θα έχετε μπει ήδη στο κλίμα.

Μην κοιτάτε το ρολόι: Ξεκινήστε να ασκείστε με τη σκέψη πως θα το κάνετε για 15 λεπτά. Αν μετά από 15 λεπτά δεν νιώθετε πως μπορείτε να συνεχίσετε, γυρίστε σπίτι. Το πιο πιθανό όμως είναι να συνηθίσετε τον ρυθμό και ενώ το αίμα σας θα κυλά πιο γρήγορα και οι παλμοί θα ανεβαίνουν, θα θέλετε να συνεχίσετε την άσκηση για μισή ώρα, 45 λεπτά ή ακόμα και μια ολόκληρη ώρα.

Κάντε πολλά πράγματα ταυτόχρονα: Ανεξάρτητα από την εποχή, η πιο συνηθισμένη δικαιολογία είναι πως δεν βρίσκουμε χρόνο για άσκηση. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, μπορείτε για παράδειγμα να πηγαίνετε για τρέξιμο στην περιοχή σας για μισή ώρα και στον γυρισμό να πηγαίνετε από το σούπερ μάρκετ ή όποια άλλη δουλειά έχετε να κάνετε. Συνδυάστε δουλειά και άσκηση –μπορείτε και να μειώσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας στο μισό, αρκεί να το κάνετε συχνά- και ξεχάστε τις δικαιολογίες.

queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα