Συνεχίζεται η κατάληψη στο δήμο Αθηναίων

07:36 6/12/2012 - Πηγή: 24wro
Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη στη διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, στον 4ο όροφο του κτιρίου της οδού Λιοσίων...
από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ).

Επίσης, σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων καλούνται να συμμετάσχουν στην 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ από τις 12.00 έως τις 15.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15.00 έως τις 18.00 για την απογευματινή βάρδια.

Εξάλλου,
σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει και με ποιον τρόπο τις κινητοποιήσεις.

Όπως σημειώνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ, Β. Πολυμερόπουλος, ως ένδειξη καλής θέλησης και διάθεσης για εποικοδομητικό διάλογο με τη δημοτική αρχή, ο Σύλλογος χθες περιόρισε την κατάληψη από τους δυο ορόφους στον έναν όπου στεγάζεται η δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, ότι «η συνεχιζόμενη κατάληψη εμποδίζει τη δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού να προωθήσει τις μισθολογικές καταστάσεις του συνόλου των υπαλλήλων αορίστου χρόνου» και ότι «σε περίπτωση περαιτέρω συνέχισης των άτυπων αυτών κινητοποιήσεων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην καταβληθεί εγκαίρως το δώρο Χριστουγέννων και η υπερεργασία για το σύνολο των υπαλλήλων», ο κ. Πολυμερόπουλος επιρρίπτει στον δήμαρχο Αθηναίων πρόθεση ακραίας σύγκρουσης με τους εργαζόμενους.

«Εμείς επιδιώκουμε τη λύση. Αλλά, αν δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν θα αποφύγουμε τη μετωπική σύγκρουση», τόνισε ο κ. Πολυμερόπουλος και προσέθεσε τα εξής: «Ο δήμαρχος ούτε τη μισθοδοσία μπορεί να σταματήσει ούτε εκβιασμό να κάνει. Διότι κι εμείς μπορούμε να ζητήσουμε να γίνουν άμεσα εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, ύψους 850.000 ευρώ, που αφορούν καταβολές του δήμου στους εργαζομένους».

Η λύση που προτείνει ο ΣΕΔΑ είναι η εξής, σύμφωνα με τον πρόεδρό του: «Έχουμε ήδη υποβάλει την πρότασή μας στο υπ. Εσωτερικών και νομίζω ότι αυτή είναι η μοναδική λύση. Έχουμε προτείνει να παγώσει η διαδικασία για συγκεκριμένες ημέρες, προκειμένου να γνωστοποιηθούν οι κενές θέσεις. Στη συνέχεια να αποφασίσουν οι δήμαρχοι την εσωτερική μετακίνηση υπαλλήλων κι εάν δεν υπάρχουν θέσεις για να καλυφθούν, υπάλληλοι να μετακινηθούν σε όμορους δήμους ή σε άλλες υπηρεσίες εντός της Περιφέρειας. Και αφού καλυφθούν όλες οι ανάγκες, μετά να βγουν υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα».

newsbeast.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα