ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΕΣ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

20:13 3/11/2011 - Πηγή: 24wro
Τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην ανατολική... Μεσόγειο ανοίγουν νέους τομείς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ», δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας ύστερα από συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη. Ο...
κ. Χριστόφιας είπε ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων τα οποία έχουν ήδη επιβεβαιωθεί για το Ισραήλ και εκείνα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, για τα οποία αναμένεται επιβεβαίωση, πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ευημερία των λαών
των δύο χωρών και την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή.

Επίσης χαρακτήρισε τη στάση της Τουρκίας προκλητική και επιθετική και πρόσθεσε πως έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας για προώθηση της ειρήνης στην περιοχή και στις προσπάθειες για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, τόσο ο πρόεδρος Χριστόφιας όσο και ο Ισραηλινός πρόεδρος τόνισαν την ανάγκη σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο σε ό, τι αφορά στο υποθαλάσσιο φυσικό αέριο. «Το Ισραήλ δεν θα απειλήσει κανένα αλλά ούτε και θα δεχθεί απειλές από κανένα», είπε ο Σ. Πέρες.

Εξ άλλου, ανέφερε ότι η Κύπρος και το Ισραήλ πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου με χρήσιμο και ειρηνικό τρόπο και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τεράστια την πρόοδο στις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ και είπε ότι η συνεργασία των δύο χώρων είναι ειρηνική και δεν βασίζεται στη στρατιωτική δύναμη.


Keywords
Τυχαία Θέματα