Συμβουλές για να μην πάρετε κιλά

08:53 27/4/2012 - Πηγή: 24wro
Αν το να χάσετε μερικά κιλάκια ήταν έτσι κι αλλιώς επίπονη διαδικασία, οι αντικρουόμενες...
συμβουλές που διαβάζατε εδώ κι εκεί, έκαναν την υπόθεση ακόμα πιο δύσκολη. Με κάθε «ειδικό» να έχει μία άποψη για τον τρόπο με τον οποίο θα διώξετε τα περιττά κιλά, είναι ακατόρθωτο μερικές φορές να ξεχωρίσετε την αλήθεια από την επιστημονική φαντασία.

Αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος ή αν η δίαιτα που ακολουθείτε δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι σωστό να συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας ή τον γιατρό σας για την ενδεδειγμένη λύση.
Στο μεταξύ, η λίστα που ακολουθεί με βασικά tips για τη διατροφή σας, θα σας βοηθήσει σημαντικά.

1. Προσπαθήστε να τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα – ιδανικά περισσότερα από 5 τη μέρα. Αυτό θα σας εμποδίσει να λιγουρευτείτε άλλες, λιγότερο υγιεινές τροφές όπως μπισκότα ή άλλα σνακ.

2. Ένα ποτήρι κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει να χάσετε βάρος. Έρευνα έχει αποδείξει πως το πολύ κρύο νερό είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό στην καύση θερμίδων. Έτσι κι αλλιώς, το νερό θα πρέπει να αποτελεί βασικό συστατικό της δίαιτας σας, συνεπώς δεν θα είναι κόπος να το πίνετε λίγο πιο κρύο απ’ ότι συνήθως.

3. Τα λαχανικά περιέχουν λίγες θερμίδες, δίνουν πολλή ενέργεια και βοηθούν αποτελεσματικά στο να διατηρούμε το βάρος μας. Πολλοί αποφεύγουν να αγοράζουν λαχανικά επειδή φοβούνται πως δεν θα τα καταναλώσουν πριν χαλάσουν. Ωστόσο, ακόμα και κατεψυγμένα, τα λαχανικά παραμένουν εξαιρετική λύση, μιας και διατηρούν όλες τις θρεπτικές ιδιότητές τους αποκλειστικά για εμάς.

4. Την επόμενη φορά που θα βγείτε για φαγητό, προσπαθήστε να φάτε το μισό απ’ όσο συνηθίζετε. Μία ικανοποιητική μερίδα μπορεί να αποτελείται από μία φέτα ψωμί και μισό πιάτο ρύζι, ζυμαρικά ή δημητριακά.

5. Το να τρώτε πατατάκια ή ξηρούς καρπούς κατευθείαν από το σακουλάκι τους μπορεί να είναι επικίνδυνο. Πιθανότατα θα φάτε περισσότερο απ’ όσο θέλετε και οι θερμίδες θα κάνουν… πάρτι. Καλό είναι λοιπόν, να βάζετε όλα αυτά τα «επικίνδυνα» σνακ σε ένα πιάτο ή μπολ ώστε να ελέγχετε πως και τι τρώτε.

6. Λίγα μπαχαρικά στα γεύματα σας προσθέτουν άρωμα και επιφέρουν ευκολότερα την αίσθηση κορεσμού (συνεπώς τρώτε λιγότερο).

7. Στα ράφια των σούπερ μάρκετ υπάρχουν πολλά υποκατάστατα του καθημερινού μας μενού. Μαργαρίνη αντί βουτύρου, μαργαρίνη κι άλλα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και το λάδι ή το ξύδι, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Απλώς θυμηθείτε ότι «χαμηλά λιπαρά» δεν σημαίνει πάντα λιγότερες θερμίδες, συνεπώς ρίξτε μια ματιά στην περιεκτικότητα ζάχαρης πριν βάλετε κάτι στο καλάθι σας.

8. Δοκιμάστε να… επιβιώσετε για δύο εβδομάδες χωρίς μπισκότα, σοκολάτα και άλλες τροφές με ζάχαρη και λίπη. Ίσως είναι δύσκολο αρχικά, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσο σύντομα θα εξαφανιστεί η ακόρεστη επιθυμία σας γι’ αυτά.

9. Πιείτε πολύ νερό. Το αντίθετο μπορεί να επιβραδύνει την απώλεια βάρους, ενώ η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού ρίχνει τον ρυθμό του μεταβολισμ
Keywords
Τυχαία Θέματα