Συμμορία Γεωργιανών είχε ρημάξει την Θεσσαλονίκη

20:11 25/11/2011 - Πηγή: 24wro
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του... Τμήματος Ασφαλείας Ανάληψης στην Θεσσαλονίκη, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων οχημάτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε πυλωτές ή υπόγειους χώρους στάθμευσης, σε διαρρήξεις αποθηκών οικοδομών και μία κλοπή αυτοκινήτου.
Για την εμπλοκή του στην υπόθεση, συνελήφθη ήδη ένας 30χρονος ομογενής από την Γεωργία, ενώ διεξάγονται αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων τριών συνεργών του από την Γεωργία και ενός από την Αμπχαζία. Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και ο τρόπος –δράσης τους (modus operandi), ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, αφορά τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και της διάπραξης των «Διακεκριμένων περιστάσεων κλοπών».
Ως προς τη δράση της εγκληματικής ομάδας, διαπιστώθηκε, ότι συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τα μέσα Αυγούστου 2011, ενώ μέχρι τη στιγμή της εξάρθρωσής της, είχε διαπράξει τουλάχιστον 19 διαρρήξεις οχημάτων, 9 διαρρήξεις αποθηκών και μία κλοπή αυτοκινήτου σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και του κέντρου. Από το εσωτερικό των διαρρηγμένων αυτοκινήτων και χώρων αφαιρέθηκαν συστήματα δορυφορικής πλοήγησης (GPS), ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, ηχοσυστήματα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, μικροσυσκευές, ποδήλατα, είδη οικιακής χρήσης (χαλιά, φωτιστικά, απορρυπαντικά κ.α ), είδη ένδυσης και υπόδησης, δοχεία λαδιού και πλήθος άλλων αντικειμένων. Εκτιμάται ότι η χρηματική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 19.000 ευρώ. Στα σπίτια δύο μελών της σπείρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (ενδεικτικά):
2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές2 πλήρη ηχοσυστήματα23 συσκευές κινητής τηλεφωνίας43 φορτιστές κινητών5 ψηφιακές φωτογραφικές μηχανέςΜικροσυσκευές και ηλεκτρονικός εξοπλισμόςΣετ εργαλείωνΗ αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί η δράση της οργάνωσης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα