Συγκρατημένα αισιόδοξος για το Eurogroup ο Αντώνης Σαμαράς

21:13 20/2/2012 - Πηγή: 24wro


Συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup εμφανίστηκες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς...
Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό, τόνισε όμως ότι «πρέπει να υπάρξει ένα τέλος τόσο για το λαό όσο και για την οικονομία».

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής,
ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε και οι δύο λαοί ότι κρύβεται στον υποθαλάσσιο χώρο μας ένας πλούτος τον οποίο θα πρέπει να αξιοποιήσουμε, κεφαλαιοποιήσουμε υπέρ του Ελληνισμού, του κυπριακού και του ελλαδικού».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα αγάπης σε όλα τα κυπριακά κόμματα, εκ μέρους όλων των ελληνικών κομμάτων, γιατί, σημείωσε «όταν βρισκόμαστε εδώ μιλούμε ως Ελλάδα και είμαστε δίπλα σας».

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής δήλωσε ότι το μήνυμα, όπως το μετέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι μήνυμα πλήρους συμπαράταξης του Ελληνισμού. Το μήνυμα από την Κύπρο, επεσήμανε, είναι επίσης σταθερό και αναλλοίωτο: «Πλήρης αλληλεγγύη, πλήρης συμπαράσταση, πλήρης συμπαράταξη με την Ελλάδα και με τον ελληνικό λαό αυτές τις δύσκολες ώρες της δοκιμασίας που διέρχεται».

«Πρέπει να πω ότι αυτή την ώρα της σκληρής δοκιμασίας της Ελλάδας και του Ελληνισμού, με την οικονομική κρίση, αλλά και των κρίσιμων στιγμών που διέρχεται για μια ακόμα φορά το Κυπριακό, αυτή η επίσκεψη είναι εξόχως συμβολική, αλλά και ουσιαστική», συνέχισε ο κ. Ομήρου.

«Είναι μια ώρα που απαιτεί όπως όλες οι ζωντανές, αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στον απόδημο Ελληνισμό, είναι συσπειρωμένες για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τους ορατούς εθνικούς κινδύνους», κατέληξε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, μετά τις οποίες δεν έγιναν δηλώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα