Στρατηγοί, πλούσια πάρτι και... μυστήριο

10:24 15/11/2012 - Πηγή: 24wro
Οσο ξετυλίγεται το κουβάρι του σκανδάλου που έγινε η αιτία για την παραίτηση του...
Ντέιβιντ Πετρέους, τόσο περισσότερο η υπόθεση θυμίζει... σαπουνόπερα και οι πολιτικές προεκτάσεις μπαίνουν -προς το παρόν τουλάχιστον- στο περιθώριο.
Η Τζιλ Κέλεϊ, η γυναίκα που άθελά της έγινε η αιτία να κοπεί τόσο άδοξα η λαμπρή σταδιοδρομία του επικεφαλής της CIA και να εμπλακεί ο έτερος στρατηγός, Τζον Αλεν, ήταν γνωστή στην Τάμπα της Φλόριντα για τα χλιδάτα πάρτι και τις στενές σχέσεις της με τους στρατιωτικούς. Ο σύζυγος της Τζιλ, ο Σκοτ Κέλεϊ, είναι
γνωστός γιατρός, που ειδικεύεται στον καρκίνο, και είχε αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο στην Τάμπα.

Η Τζιλ είχε αναλάβει την ανατροφή των τριών παιδιών τους και τη διοργάνωση γκαλά για τον Ερυθρό Σταυρό ή για τους στρατιωτικούς του κεντρικού στρατηγείου του αμερικανικού στρατού. Η CENTCOM, όπως αποκαλείται το στρατηγείο, εδρεύει στην Τάμπα και έχει την επίβλεψη των επιχειρήσεων σε Αφγανιστάν και Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τους «New York Times», η επιρροή του στρατηγείου είναι μεγαλύτερη και από αυτή του δημάρχου, καθώς η παρουσία των στρατιωτικών φέρνει ετησίως 6,7 δισ. δολάρια στα ταμεία του δήμου. Το ζεύγος Κέλεϊ ήταν συχνά ανάμεσα στους προσκεκλημένους σε διάφορες εκδηλώσεις μέσα στη βάση, ενώ και εκείνοι με τη σειρά τους προσκαλούσαν τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς στη βίλα τους.
Οταν επρόκειτο για πάρτι, η Τζιλ δεν λυπόταν τα χρήματα: στους μπουφέδες υπήρχαν εκλεκτά εδέσματα και η σαμπάνια έρεε άφθονη, ενώ η μουσική επένδυση της βραδιάς ήταν συνήθως από ζωντανή ορχήστρα.

Η πλούσια ζωή που έκανε φαινομενικά το κοσμικό ζευγάρι, όμως, έκρυβε την αλήθεια: στην πραγματικότητα φέρονται να χρωστούν 2,2 εκατομμύρια δολάρια και να βρίσκονται λίγο πριν από την κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων. Αυτό δεν τους εμπόδισε, βέβαια, να προσλάβουν για την εκπροσώπησή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση γνωστό και καλοπληρωμένο μεγαλοδικηγόρο, ο οποίος έχει στο πελατολόγιό του τον πρώην υποψήφιο για την προεδρία, Τζον Εντουαρντς και τη Μόνικα Λεβίνσκι.

Η Τζιλ Κέλεϊ, που δεχόταν απειλητικά μηνύματα από την ερωμένη του Πετρέους, χωρίς να το θέλει έγινε η αιτία να τερματιστεί άδοξα η λαμπρή σταδιοδρομία του επικεφαλής της CIA και να εμπλακεί ο έτερος στρατηγός Τζον Αλεν

Τα «καυτά» ερωτήματα σε ό,τι αφορά την Τζιλ Κέλεϊ είναι κατά πόσο διατηρούσε σχέση με τον στρατηγό Πετρέους, προκαλώντας τη ζήλια της ερωμένης του, Πόλα Μπρόντγουελ, με αποτέλεσμα εκείνη να της στείλει απειλητικά μηνύματα και εάν οι επαφές της με τον στρατηγό Αλεν ήταν κάτι περισσότερο από φιλικές.

Η οικογένεια της Κέλεϊ διαψεύδει κάθε πιθανή ερωτική σχέση με τον Πετρέους, με το επιχείρημα ότι τόσο η Τζιλ όσο και η δίδυμη αδερφή της Νάταλι Καουάμ έβγαιναν με τη σύζυγο του επικεφαλής της CIA όταν εκείνος έλειπε στο εξωτερικό. Ανάλογη στενή οικογενειακή σχέση είχαν και με τον στρατηγό Αλεν.

Η 40χρονη ερωμένη του Πετρέους, Πόλα Μπρόντγουελ
Πριν από δύο μήνες ο Αλεν είχε στείλει επ
Keywords
Τυχαία Θέματα