Στον ανακριτή την Δευτέρα ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

13:23 25/5/2012 - Πηγή: 24wro


Κλήτευση προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα έχουν λάβει ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην ...
γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμουσιας, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Ζοσπίδης και ο πρώην προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου.

Και οι 4 είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες έπειτα από σχετική έρευνα που έχει διενεργηθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια Ανθια Τσαφιτσα
που χειρίζεται την υπόθεση έχει διατάξει την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων στην υπόθεση και έχει ζητήσει την επέκταση της έρευνας στους λογαριασμούς συγγενικών προσώπων των εμπλεκόμενων.

Από την σχετική έρευνα που έχει διενεργήσει η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπέρα, προκύπτει πλεόνασμα ύψους 1.040.000 στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Παπαγεωργόπουλου περίπου 800.000 ευρώ για τον Λεμουσια, 6.000.000 ευρώ για τον Ζορπίδη και 160.000 για τον πρώην προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας.

Εκτιμάται πάντως πως την Δευτέρα θα ζητήσουν και οι 4 προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Πρόσφατα σε δηλώσεις που είχε κάνει ο Παπαγεωργόπουλος είχε πει πως στα 12 χρόνια που ήταν δήμαρχος, αγόρασε ένα διαμέρισμα 54 τ.μ. στον παλιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας, αντικειμενικής αξίας 17.000 ευρώ.

Είχε ζητήσει να γίνει επιτέλους η δίκη για την υπόθεση προκειμένου να καταπέσει η σκευωρία και να επιστρέψει η λάσπη στους λασπολόγους.
Keywords
Τυχαία Θέματα