Στο χαμηλότερο επίπεδο 16 μηνών η ισοτιμία ευρω - δολάριο

18:27 5/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο... επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2010 και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, καθώς...
ενισχύθηκε η ανησυχία των επενδυτών για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Το ευρώ κινείται περί τα 1,2870 δολάρια, ενώ νωρίτερα υποχώρησε έως και τα 1,2850 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει απώλειες 0,35%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times,
η ανησυχία των επενδυτών για την παρατεταμένη κρίση της Ευρωζώνης ενισχύθηκε λόγω της συνδρομής αρκετών παραγόντων. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περιλαμβάνονται: η ανησυχία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης, καθώς ο δανεισμός των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί να είναι υψηλός και η ιταλική τράπεζα UniCredit αναγκάσθηκε να προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προσφέροντας μετοχές με πολύ μεγάλη έκπτωση στην τιμή τους. Οι ανησυχίες για την έκταση των προβληματικών δανείων των ισπανικών τραπεζών. Η φημολογία ότι η Ισπανία μπορεί να αναγκασθεί να αναζητήσει διεθνή οικονομική βοήθεια, μετά την καθυστέρηση στην αποπληρωμή δανείου ύψους 123 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια της Βαλένθια στη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank. Και η προειδοποίηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την προοπτική της άτακτης χρεοκοπίας, αν δεν ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε και πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο του 7%, τονίζοντας την ανησυχία των επενδυτών για τη δημοσιονομική θέση της χώρας.

Στην υποχώρηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών πρωτοστάτησαν οι τραπεζικές μετοχές, με τον αντίστοιχο δείκτη τους να καταγράφει απώλειες 2%.
Keywords
Τυχαία Θέματα