ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΚΕΡΑΤΕΑ

20:07 16/6/2012 - Πηγή: 24wro
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, που ξεκίνησε το...
μεσημέρι από τη Δροσιά Κερατέας και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης 7 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι πολύ κοντά στα σπίτια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ωστόσο, εκκενώθηκε προληπτικά, το Γηροκομείο Κωνσταντινοπολιτών, στην Παλαιά Φώκαια.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 120 πυροσβέστες, με 48
οχήματα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Άλλα τρία πύρινα μέτωπα ξέσπασαν το απόγευμα στην Αττική: στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίγεται χαμηλή βλάστηση και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, στην Παλλήνη και στον Κάλαμο.
Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Κεφαλόβρυσο, στην Πάτρα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 32 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10.00 σήμερα το πρωί κοντά στην χωματερή της Νεάπολης Λακωνίας στα Βιγκλάφια Βοιών.

Επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη φωτιά στην Κερατέα, είχε ο Α. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται, έδωσε εντολή στους κκ Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή,

Επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, είχε και ο Κώστας Ήσυχος μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής - Εθνικής Άμυνας και Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ, για να ενημερωθεί για την κατάσταση των πυρκαγιών στις πληγείσες περιοχές.

Εξάλλου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αττικής Α. Μητρόπουλο, μετέβη στην περιοχή της Κερατέας.

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα