Στήνουν... Νέα Ίμια στο Αιγαίο οι Τούρκοι και η Αθήνα σιωπά

13:47 21/4/2012 - Πηγή: 24wro
Βραχονησίδα «Ζουράφα» ή «Λαδοξέρα». Το δεύτερο όνομά της η βραχονησίδα -που αποτελεί και βοηθητικό σημείο ναυσιπλοΐας...
λόγω του φάρου που έχει τοποθετηθεί εκεί- το απέκτησε από το αναβλύζον πετρέλαιο!!! Έτσι, η κατοχή της συγκεκριμένης -και εγκαταλελειμένης από την Ελληνική πολιτεία- βραχονησίδας αποκτά πολλαπλή σημασία και ενδιαφέρον, αφού πέρα από την οριοθέτηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δείχνει να έχει μείζον ενεργειακό ενδιαφέρον. Το θέμα το ανακινούμε όχι μόνο λόγω του ιδιαίτερου εθνικού ενδιαφέροντος -αφού αποτελεί
ένα κομμάτι Ελληνικής γης και θάλασσας που κινδυνεύει να κλαπεί κυριολεκτικά από την Τουρκία-, αλλά επειδή στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε διαπιστώνουμε πως ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται με τα εθνικά ζητήματα και ιδιαίτερα με ζητήματα που αποτελούν ανοικτές εξόφθαλμες προκλήσεις της Άγκυρας προς την Αθήνα που σιωπά.
Σήμερα, η «Ζουράφα» βρίσκεται υπό «κατάρρευση», αφού φαίνεται πως τα κύματα αποφάσισαν να την εξαφανίσουν. Η πιθανότητα αυτή η κατακρήμνιση - ισοπέδωση της βραχονησίδας να αποτελεί έργο της Τουρκίας, δεν ελέγχεται επισήμως, αφού δεν έχει εκδοθεί καμία ανακοίνωση από την Ελλάδα και τα αρμόδια υπουργεία. Τελικά, φαίνεται πως τα κύματα και ο αέρας του Αιγαίου δεν παίρνουν μόνο σημαίες, αλλά και%26#8230- ολόκληρες βραχονησίδες!!! Στις φωτογραφίες (δίπλα) βλέπουμε την «Ζουράφα» πριν και μετά την «επίθεση» από τα «κύματα»- Τα συμπεράσματα και οι ευθύνες για όσους μας κυβερνούν, δικά σας.

Τι συμβαίνει με τη βραχονησίδα Ζουράφα-

«Νέα Ίμια» -αλλά στο Βόρειο Αιγαίο- ονειρεύονται οι «πασάδες» της Άγκυρας, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της Ελλάδας. Στόχος των προκλητικών Τούρκων, όπως γράφει το περιοδικό «Επίκαιρα», αυτή τη φορά είναι η ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα στο Θρακικό Πέλαγος, η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, σε ένα στρατηγικής σημασίας σημείο για τη χώρα μας.

Η τελευταία πρόκληση των Τούρκων στη Ζουράφα έγινε στις 7 Απριλίου 2012. Την ημέρα εκείνη είκοσι περίπου τουρκικά αλιευτικά σκάφη με τη συνοδεία τουρκικής ακταιωρού εισέρχονται παρανόμως στα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσεγγίζουν τη βραχονησίδα Ζουράφα, στο Θρακικό Πέλαγος.

Ο «αλιευτικός στόλος» των Τούρκων ξεκινά προκλητικά το ψάρεμα, πέντε ελληνικές τράτες που βρίσκονται στην περιοχή ενημερώνουν το Υπολιμεναρχείο Σαμοθράκης. Αμέσως σπεύδουν στη βραχονησίδα τρία περιπολικά του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, που παρακολουθούν από κοντά τις κινήσεις των Τούρκων.

Λίγη ώρα αργότερα, τόσο τα τουρκικά όσο και τα ελληνικά σκάφη αποχωρούν χωρίς να προκληθεί επεισόδιο.

Τέτοια επεισόδια τείνουν να γίνουν ρουτίνα τα τελευταία χρόνια, με τους έλληνες ψαράδες να έχουν πλέον αναλάβει το ρόλο του φύλακα της περιοχής, καθώς τα ελλιπή μέσα του Λιμενικού Σώματος στο Θρακικό Πέλαγος καθιστούν τη χώρα μας ανίσχυρη να αντιμετωπίσει τις συνεχείς και προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στη Ζουράφα. Μόλις στις 21 Μαρτίου 2012 ένα τουρκικό περιπολικό είχε προσεγγίσει τη νησίδα
Keywords
Τυχαία Θέματα