Στην τελική του φάση το project για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου

10:25 4/5/2011 - Πηγή: 24wro
Στην τελική της φάση έχει μπει η επιχείρηση με τον κωδικό "αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου".

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με μικρές παραλλαγές, το όλο σχέδιο προβλέπει τελικά τη σύσταση και λειτουργία ειδικής εταιρίας επενδύσεων - διαχείρισης χαρτοφυλακίου, η οποία και θα αναλάβει να "τρέξει" το όλο project.

Σε αυτή θα περιέλθουν τα προς αξιοποίηση ακίνητα του κράτους, τα οποία, υπό μια έννοια, θα χρησιμοποιούνται ως ενέχυρο, προκειμένου το ελληνικό δημόσιο να αντλεί κεφάλαια από τις αγορές του εξωτερικού.
Μόλις τώρα γίνεται η επιλογή των πρώτων που θα αξιοποιηθούν κατ αυτόν τον τρόπο. Θα είναι "καθαρά", από κάθε μορφή δέσμευσης (νομική, πολεοδομική και όχι μόνο) και θα αποτελέσουν την "πρώτη ύλη" για να μπει το σχέδιο σε εφαρμογή.

Εντός ολίγου, ολοκληρώνεται και η όλη νομική διαδικασία για την σύσταση της εταιρίας κι όπως ελπίζεται από το οικονομικό επιτελείο, τα πάντα θα είναι έτοιμα για να μπει η επιχείρηση σε εφαρμογή. Ενδεχόμενο υπαναχωρήσεων, έστω και την τελευταία στιγμή, δεν υφίσταται. Κι αυτό γιατί, όπως έχει διαπιστωθεί, η λύση αυτή είναι η πιο άμεση, από πλευράς αποτελέσματος, καθώς θα συνεπάγεται τις λιγότερες γραφειοκρατικές διατυπώσεις και τις ελάχιστες χρονικές καθυστερήσεις.

Αν το δημόσιο αποφάσιζε να ακολουθήσει την κλασσική μέθοδο, θα έπρεπε να προκηρύξει διαγωνισμούς, να προσλάβει συμβούλους, να κάνει πολλές και διαφορετικές αποτιμήσεις και βεβαίως να αντιμετωπίσει σε δικαστικές αίθουσες τις κάθε είδους ενστάσεις, που θα υποβάλλονταν. Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι εν μέσω κρίσης, οι τιμές στα ακίνητα δεν είναι και στα ...πάνω τους, θα προκαλούσε ένα επιπλέον πρόβλημα.

Γι αυτό κι επιλέχτηκε η λύση της εταιρίας επενδύσεων χαρτοφυλακίου, που σε αυτή τη φάση είναι και η συμφερότερη από κάθε άποψη.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα