Στην 22η θέση παγκοσμίως η Αθήνα στο real estate

04:45 17/7/2011 - Πηγή: 24wro
Ο τόπος καταγωγής του Σαρκοζί, μία από τις ακριβότερες περιοχές στον κόσμο...


Η Coldwell Banker Real Estate LLC ανακοίνωσε εχθές την ετήσια έκθεση σχετικά με τη διεθνή αγορά κατοικίας, η οποία συγκρίνει οικίες που περιλαμβάνουν τέσσερα υπνοδωμάτια και δυο μπάνια, σε 30 χώρες και περισσότερες από 60 διαφορετικές αγορές, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Ανάμεσα στις πιο εύπορες αγορές
που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι η περιοχή Neuilly-sur-Seine, στη Γαλλία, που βρίσκεται μόλις τέσσερα μίλια από το κέντρο του Παρισιού και είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Νικολά Σαρκοζί, του σημερινού Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η περιοχή αποτελεί επίσης και την έδρα για την παγκόσμια έκδοση των «New York Times», την «The International Herald Tribune». Μια ήπειρο μακριά, η πόλη του τουρισμού Salinas στον Ισημερινό, είναι μια από τις πολλές αγορές που προσφέρουν κατοικίες σε προσιτή τιμή. Είναι επίσης γνωστή για την εγγύτητά της προς τον Ειρηνικό Ωκεανό και το καλό της κλίμα.

«Ως μία από τις ηγετικές εταιρείες στο real estate παγκοσμίως, η Coldwell Banker “πιάνει” το σφυγμό για το τι συμβαίνει σε διάφορες παγκόσμιες αγορές", δήλωσε ο Budge Huskey, πρόεδρος και COO, της Coldwell Banker Real Estate LLC. «Έχουμε δει ότι οι αγοραστές επεκτείνουν τους ορίζοντές τους, όταν εξετάζουν τον αριθμό των χωρών που πρόκειται να επενδύσουν».

Στο ίδιο πνεύμα ο Παναγιώτης Γ. Μίχαλος, CEO της Coldwell Banker Hellas και Southeast Group, αναφέρει χαρακτηριστικά, «η δεύτερη κατοικία στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ατμομηχανή για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Ο ξένος επενδυτής, παρ’ όλα αυτά, παραμένει επιφυλακτικός αναμένοντας τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Coldwell Banker Hellas όμως, με το διεθνές δίκτυο συστάσεων, είναι το δυνατότερο όχημα στην Ελληνική αγορά για την έλευση ξένων επενδυτών».

Εκτός από τις παραπάνω πόλεις, η έκθεση της Coldwell Banker επισημαίνει ορισμένες από τις πλέον σημαντικές πόλεις του κόσμου, που προσφέρουν διασκέδαση και ιδιαίτερες τοπικές δραστηριότητες:

• Η Αθήνα βρίσκεται στην 22η θέση από τις 62 υπό εξέταση αγορές, ως προς το ύψος της αξίας της κατοικίας και ακολουθεί μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Μιλάνο, Μαδρίτη, Ρώμη, Άμστερνταμ. Ο Παρθενώνας και το νέο μουσείο της Ακρόπολης εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για τον παγκόσμιο τουρισμό, αποδίδοντας παγκόσμια αίγλη στην πόλη της Αθήνας.

• Το Παρίσι έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις τρεις κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις του μέλλοντος από τους Financial Times και παράγει περισσότερο από το ένα τέταρτο του συνολικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Γαλλίας.

• Η Μαδρίτη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρείται το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της νότιας Ευρώπης.

• Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ιταλίας και έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις 15 πιο σημαντικές πόλεις
Keywords
Τυχαία Θέματα