Στη ΝΔ ψήνουν τις νέες προσχωρήσεις

10:02 23/2/2012 - Πηγή: 24wro
Οργιάζουν στο γαλάζιο παρασκήνιο οι ζυμώσεις έπειτα από τα δίχτυα Σαμαρά στα όμορα με τη...
ΝΔ κόμματα χωρίς να λείπουν οι ενστάσεις για την τύχη των «21». Η νέα βελούδινη αντιπαράθεση στην Εκτελεστική Γραμματεία.

Λίγο πριν από τις εκλογές και με το μυαλό, μεταξύ
άλλων, και στις κινήσεις Καμμένου, η ηγεσία της ΝΔ ρίχνει και επίσημα τα δίχτυα της στα όμορα κόμματα προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες προσχωρήσεις στελεχών που μπορεί να προκύψουν από το κολασμένο διάστημα που ακολουθεί στη Βουλή με την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.

Κατά πολλούς η «πανστρατιά» Σαμαρά ίσως να αφορούσε ακόμη και την Ντόρα Μπακογιάννη κάτι που ωστόσο διαψεύδεται αν και ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει για άλλα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας ή ακόμη και του ΛΑΟΣ παρά το επικοινωνιακό μπαράζ των τελευταίων ημερών από τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Επί του παρόντος η Λ. Συγγρού έχει να σκεφθεί τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η προσέγγιση με τους «21» από τους οποίους περιμένει έμπρακτες αποδείξεις ότι θέλουν να επιστρέψουν στο κόμμα. Πώς θα γίνει αυτό και πότε, δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο οι όποιες διαθέσεις θα φανούν πολύ σύντομα αφού εντός των ημερών ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει τη νέα αντι-μνημονιακή κίνηση στην οποία φιλοδοξεί να έχει και κάποιους από τους πρώην «γαλάζιους» που δεν φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στη σκληρή γραμμή απέναντι στην ηγεσία της ΝΔ.

Οι επιλογές δεν είναι πολλές: Είτε οι εφαρμοστικοί νόμοι θα ψηφιστούν, είτε όχι αν και κάποιοι ίσως επιλέξουν τη λύση του «παρών» ή ακόμη και τις απουσίας από την αίθουσα. Το όλο κλίμα που δημιουργείται πάντως έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις στους κόλπους των «γαλάζιων» που ψήφισαν υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης αφού πλέον θα εμφανίζονται ως εκείνοι που ψήφισαν το νέο μνημόνιο χωρίς καμία αντίσταση.

Χθες, στην Εκτελεστική Γραμματεία ο Δ. Πανοζάχος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του από το ενδεχόμενο της επιστροφής κάποιων εκ των διαγραφέντων από τη στιγμή που ενδέχεται να υπάρξει «ρωγμή» στην κοινοβουλευτική ομάδα ανάμεσα σε εκείνους που κινήθηκαν πάνω στην κομματική γραμμή και σε αυτούς που καταψήφισαν αλλά στη συνέχεια επανήλθαν στη ΝΔ. Ανάλογη θέση έχει ήδη εκφράσει η βουλευτής Φ. Πιπιλή.

Η νέα «βελούδινη» αντιπαράθεση

Από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας δεν έλειψαν και οι στιγμές των αντεγκλήσεων με πρωταγωνιστές, για μία ακόμη φορά, τους κυρίους Αβραμόπουλο και Ταυρή.

Ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της ΝΔ πιστός στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης και των χαμηλών τόνων ζήτησε να μην υπάρχει όξυνση του πολιτικού κλίματος, τουλάχιστον με ευθύνη της Λ. Συγγρού, επιμένοντας στη θέση του ότι «η ΝΔ πρέπει να δείξει ότι είναι η ήρεμη δύναμη του πολιτικού συστήματος».

Ο νέος γραμματέας του συνδικαλιστικού Φίλιππος Ταυρής αντέδρασε, όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη Εκτελεστική Γραμματεία, και απευθυνόμενος προς τον κ. Αβραμόπουλο είπε σύμφωνα με πληρ
Keywords
Τυχαία Θέματα