Στα πρατήρια βενζίνης η Βρετανία... αναστενάζει, λόγω φημών για απεργία το Πάσχα

10:22 1/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ουρές στα πρατήρια καυσίμων, εκνευρισμός, ανησυχία, αλλά και ατυχήματα. Αυτή είναι η...
εικόνα της Βρετανίας τις τελευταίες ημέρες, λόγω πληροφοριών ότι ο κλάδος των καυσίμων θα προχωρούσε σε απεργία μέχρι τις 23 Απριλίου, δηλαδή και το διάστημα του Πάσχα των Καθολικών (8 Απριλίου), οπότε η κίνηση αυξάνεται.

Το θέμα έχει προκαλέσει και πολιτικές κόντρες με στελέχη ακόμα και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού να κατηγορούν τους
αρμόδιους υπουργούς ότι προκαλέσαν πανικό στους πολίτες.

Ο Έντμουντ Κινγκ, πρόεδρος της ΑΑ, της πιο γνωστής επιχείρησης οδικής βοήθειας, δήλωσε στον Guardian: «Αναστάτωση χωρίς λόγο, ταλαιπωρία και χάος, αλλά και περιπτώσεις αισχροκέρδειας».

Η ΑΑ υπολογίζει ότι ο πανικός αύξησε τις πωλήσεις καυσίμων κατά 81%.

Μέλη των Συντηρητικών κατηγορούν ευθέως τον αρμόδιο υπουργό ότι είναι ο μόνος υπεύθυνος για τις τεράστιες ουρές που δημιουργήθηκαν στα πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα ορισμένοι θεωρούν ότι η «πολιτική του πανικού» ήταν μεθοδευμένη, ώστε να ασκηθεί πίεση στον κλάδο να μην απεργήσει.

«Είναι λογικό να συμβουλεύεις τους οδηγούς να γεμίσουν το ρεζερβουάρ όταν όλα δουλεύουν κανονικά και δεν υπάρχει απεργία. Όταν όμως αρχίζεις να λες ότι η απεργία θα θέσει σε κίνδυνο ακόμα και ζωές και μιλάς για άδεια πρατήρια, τότε όλοι αντιλαμβάνονται ποια είναι η ατζέντα σου» σχολιάζει για την τακτική του υπουργού στέλεχος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Πάντως, ήδη από την Παρασκευή η πίεση στα πρατήρια μετριάζεται και οι ουρές φαίνεται να περιορίζονται.

Δυστυχώς μία γυναίκα στο Γιορκ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Είχε προσπαθήσει να αδειάσει ένα μπιτόνι πετρέλαιο στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα