Τροπολογία στη Βουλή για τα κέντρα κράτησης φέρνει τη Δευτέρα ο Μ.Χρυσοχοΐδης

10:13 1/4/2012 - Πηγή: 24wro
Με νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσει η κυβέρνηση το θέμα των κέντρων κράτησης...
ανά περιφέρεια.

Με παρέμβασή του στο Mega, το βράδυ του Σαββάτου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα φέρει τροπολογία στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης ανά ηπειρωτική περιφέρεια.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι το θέμα των μεταναστών είναι εξαιρετικά κρίσιμο και κάλεσε
όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μην το χρησιμοποιήσουν για προεκλογικά οφέλη.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από περιφέρειες της χώρας, οι οποίες ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δεχθούν τη δημιουργία χώρων κράτησης.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι όλοι οι παράνομοι θα φύγουν σταδιακά από την Ελλάδα, ενώ σχολιάζοντας τη στάση περιφερειαρχών που αρνούνται τα κέντρα φιλοξενίας, τόνισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αν δεν το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, θα υποστούμε τις συνέπειες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας θα συνεχιστούν για τον εντοπισμό μεταναστών χωρίς άδεια, αλλά και των χώρων στους οποίους διαμένουν και οι οποίοι αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Οι προσαγωγές από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών αγγίζουν τις 2.000. Συνολικά συνελήφθησαν 420 άτομα, από τα οποία τα 186 για διάφορα αδικήματα (ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, καταδικαστικές αποφάσεις κλπ) και 234 άτομα για διοικητική απέλαση, καθόσον στερούντο νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Επιπλέον συντάχθηκαν 63 εκθέσεις αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων ατόμων.

Εν τω μεταξύ, κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν την Κυριακή οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να παρουσιάσουν τις διατάξεις για την προστασία της Υγείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα