Σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση από τον ηγέτη της Βορείου Κορέας

13:00 1/1/2013 - Πηγή: 24wro
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από την κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας απηύθυνε, για....
πρώτη φορά τα τελευταία 19 χρόνια, ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Το μήνυμα μεταδόθηκε και μέσω των σελίδων των τριών κύριων εφημερίδων που ελέγχει το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Ο πατέρας του σημερινού ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, έκανε σπάνια δημόσιες εμφανίσεις. Τελευταία εμφάνιση
στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση ήταν το 1994, από τον παππού του Κιμ, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

O Βορειοκορεάτης ηγέτης κάλεσε να τεθεί τέλος στην αναμέτρηση με τη Νότιο Κορέα και να υπάρξει μια ριζική στροφή που θα επιτρέψει την ανάδυση ενός «οικονομικού γίγαντα».

«Για να τερματιστεί ο διχασμός της χώρας και να επιτύχουμε την ενοποίηση είναι σημαντικό να σταματήσει η αναμέτρηση ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο», δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.«Η ιστορία των ενδοκορεατικών σχέσεων δείχνει ότι η αναμέτρηση μεταξύ συμπατριωτών δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στον πόλεμο» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή στην προεδρία της Νοτίου Κορέας της Παρκ Γκέουν-Χε, του συντηρητικού κόμματος, η οποία έχει πει ότι η εθνική ασφάλεια είναι προτεραιότητά της μετά την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στις 12 Δεκεμβρίου.Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζει νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ μετά την εκτόξευση του πυραύλου.

tanea.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα