ΣΟΚ: Η Εκκλησία παρέταξε ΜΑΤ εναντίον αστέγων!

14:11 14/12/2011 - Πηγή: 24wro
Η Επιβίωση, που εδρεύει στην οδό Φράγκων του Νομού Θεσσαλονίκης...
δίπλα στην Καθολική εκκλησία, είναι το καταφύγιο ανθρώπων που νιώθουν στο πετσί τους την οικονομική κρίση, που είναι άστεγοι, που έχουν χάσει δουλειά και σπίτι. Αποτελεί το καταφύγιο ακόμα και οικογενειών με μικρά παιδιά. Το πρωί της Δευτέρας, η «Επιβίωση» εκκενώθηκε, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Μάλιστα, άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν
στην προσαγωγή 25 ενοίκων, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ένα 8χρονο κορίτσι!
Η «Επιβίωση» είναι «παιδί» του κινήματος των πλατειών, καθώς οι πρώτοι ένοικοι συναντήθηκαν στις συνελεύσεις του Λευκού Πύργου και έπειτα από πολλές ώρες συζητήσεων πήραν την απόφαση των περασμένο Σεπτέμβρη να προχωρήσουν στην κατάληψη του άδειου, εδώ και πολλά χρόνια, κτιρίου.
Από την πρώτη στιγμή συνάντησαν, ωστόσο, την έντονη αντίδραση της καθολικής εκκλησίας, της ιδιοκτήτριας του κτιρίου, της «Μονής Βικεντίου Αδελφών Ελέους Αγ. Παύλου»! Τη Δευτέρα, κατόπιν μηνύσεως της ιδιοκτησίας, διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο, προσήγαγαν τους ενοίκους της «Επιβίωσης» και σφράγισαν το κτίριο. Τελικά, έπειτα από παρέμβαση δικηγόρων, πολιτών, αλλά και πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, η Καθολική Εκκλησία απέσυρε τη μήνυση, ενώ οι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνουν έως και τις 5 Ιανουαρίου, καθώς φιλανθρωπικές οργανώσεις ανέλαβαν να καλύψουν κάποια πρώτα έξοδα.
Σα δε ντρέπεστε! Σα δε ντρέπεστε! Ο κοσμάκης που πεινάει που θα βρει τώρα ένα οίκημα για να μείνει; Κληρικοί σου λέει… Νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους… Λόγια, λόγια, λόγια! Από έργα τι κάνουμε όμως; Είχατε την ευκαιρία να αποδείξετε αν η εκκλησία είναι κοντά στον πολίτη… Την χάσατε! Άλλωστε όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας.
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα