ΣΟΙΜΠΛΕ: Δεν υπάρχει ανάγκη να αυξηθούν τα κεφάλαια διάσωσης

14:21 27/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανκ Σόιμπλε, επαναδιατύπωσε πως τα κεφάλαια διάσωσης της ευρωζώνης είναι ήδη...
πιθανώς αρκετά υψηλά, και δήλωσε πως οι φωνές που ζητούν για περαιτέρω διεύρυνση των κεφαλαίων, απλώς εντείνουν την αβεβαιότητα.
«Τα πάντα αυτή τη στιγμή υποδεικνύουν ότι τα κεφάλαια διάσωσης είναι ικανοποιητικά», αναφέρει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική Stuttgarter Zeitung.
Ερωτώμενος εάν τα κεφάλαια που απομένουν για το προσωρινό ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, θα πρέπει να ενωθούν
με αυτά του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, του ESM, ο Σόιμπλε δήλωσε πως «δεν είναι καλό να συζητάμε για αυτό το πράγμα κάθε εβδομάδα. Ακριβώς αυτό είναι που οδηγεί στην αβεβαιότητα τους ανθρώπους και τις αγορές».
Η Γερμανία είναι μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο «εμπόδιο» σε αυτή την εξέλιξη, και σε ομιλία του την Τετάρτη, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν έδωσε κάποια ένδειξη ότι έχει αλλάξει τη θέση της.
Μόνο 43,7 δισ. ευρώ έχουν δεσμευτεί από τα 440 δισ. ευρώ του EFSF μέχρι στιγμής, δήλωσε ο Σόιμπλε. «Το EFSF έχει ακόμη μεγάλη ισχύ». Πρόσθεσε ακόμη ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα συζητήσουν εάν θα αυξήσουν το μέγεθος των ταμείων διάσωσης, το Μάρτιο.
Επαίνεσε επίσης το νέο Ιταλό πρωθυπουργό Mario Monti, για το ότι «έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις για μεταρρυθμίσεις», και δήλωσε πως έχει δεχθεί μεγάλες επιδοκιμασίες για τις προσπάθειές του.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα