Σκάνδαλο στην Κίνα με τη Γκου Καϊλάι και τη σωσία της

14:57 22/8/2012 - Πηγή: 24wro

Οι κινεζικές αρχές μπλόκαραν σήμερα τη λέξη σωσίας σε διάφορες μηχανές αναζήτησης στο...
Ίντερνετ, μετά τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Γκου Καϊλάι, σύζυγος πρώην κορυφαίου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος που κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία ενός Βρετανού επιχειρηματία, εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από μία σωσία της.
Η σύζυγος του Μπο Σιλάι καταδικάσθηκε στη θανατική ποινή με αναστολή για το έγκλημα, το οποίο βρίσκεται στη ρίζα ενός σκανδάλου που έχει συγκλονίσει το Κομμουνιστικό Κόμμα, προκαλώντας παράλληλα εκατομμύρια σχόλια στο Ίντερνετ.

Η κρατική
τηλεόραση μετέδωσε μερικές εικόνες της Γκου να δηλώνει στους δικαστές της ότι αποδέχεται την ετυμηγορία.

Όμως η Γκου, η οποία είναι επίσης επιτυχημένη συγγραφέας, φαίρεται να εμφανίσθηκε με αρκετά κιλά επιπλέον, που της έδιναν μια εμφάνιση πολύ διαφορετική απ' αυτή που έχει σε παλιότερες φωτογραφίες της.

Πολλοί χρήστες του Ίντερνετ, πεπεισμένοι πως θα είχε έτσι κι αλλιώς ευνοϊκή μεταχείριση δεδομένου ότι ο σύζυγός της υπήρξε μέλος του κεντρικού Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ, υποστήριξαν πως στη θέση της Γκου Καϊλάι δικάσθηκε μια σωσίας της.

Οι κινεζικές αρχές, κλονισμένες από το ηχηρό σκάνδαλο Γκου Καϊλάι / Μπο Σιλάι, δείχνουν σημάδια νευρικότητας καθώς πλησιάζει το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος αυτού του φθινοπώρου, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί πολιτική μετάβαση.

Εκτεταμένη λογοκρισία επιβλήθηκε στο Ίντερνετ αναφορικά με τη δίκη της Γκου Καϊλάι. Οι μεγάλες εφημερίδες είχαν λάβει επίσης σαφείς οδηγίες να μην χρησιμοποιούν στις σελίδες τους παρά μόνον ό,τι μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, όπως συνηθίζεται στη χώρα όταν πρόκειται για ευαίσθητες υποθέσεις.
newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα