Σενάρια για τη σύνθεση της κυβέρνησης Σαμαρά

09:20 14/6/2012 - Πηγή: 24wro
Τη Δευτέρα το πρωί η ΝΔ, εάν έχει κερδίσει τις εκλογές, θα κληθεί να πει με ποιους θα...
συνεργαστεί και τι είδους κυβέρνηση θα κάνει. Τα γαλάζια στελέχη αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει πρόταση για συνεργασία στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες,
ενώ ανάλογα με τα ποσοστά των άλλων μικρότερων κομμάτων, θα τους ζητήσει να συμμετάσχουν.

Σύμφωνα με ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, συνεργάτες του Σαμαρά λένε ότι ο Βενιζέλος και Κουβέλης θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση εάν αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ –όταν, όπως ισχυρίζονται, βρεθήκαμε πολύ κοντά στην έξοδο της χώρας από το ευρώ- ενώ ο Καμμένος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τόσο σοβαρό, που μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση του κόμματός του.

Στη ΝΔ έχουν αρχίσει οι συζητήσεις, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για τα στελέχη που θα βρεθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και τους εξωκοινοβουλευτικούς που θα κληθούν να συμμετάσχουν σε αυτό το σχήμα.

Από τους κορυφαίους σίγουρα ρόλο θα παίξει ο Αβραμόπουλος είτε ως αντιπρόεδρος είτε ως ΥΠΕΞ. Ο Σταύρος Δήμας που έχει ενοχλήσει τη Συγγρού με την απουσία του από την προεκλογική περίοδο, θα βρεθεί στην κυβέρνηση, αλλά όχι στο υπουργείο Οικονομικών, αυτό μάλλον θα το κρατήσει ο ίδιος ο Σαμαράς. Η Μπακογιάννη θα βρεθεί στο ΥΠΕΞ, εάν δεν το πάρει ο Αβραμόπουλος, ενώ έχει αρχίσει η μουρμούρα για το εάν θα πάρει υπουργείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπουργεία θα αναλάβουν ακόμη ο Μεϊμαράκης και ο Στυλιανίδης, ενώ ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Δημήτρης Σταμάτης θα βρεθούν με χαρτοφυλάκια στο Μαξίμου. Η Όλγα Κεφαλογιάννη ίσως αναλάβει το Τουρισμού, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος ενδε΄χεται να βρεθεί στα γνώριμα λημέρια του ΥΠΕΞ ως αναπληρωτής.

Ρόλο θα παίξει ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ακούγεται και το όνομα του Νίκου Νικολόπουλου . Ιδιαίτερο βάρος θα δώσει, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, ιδιαίτερο βάρος θα δώσει ο Σαμαράς στο οικονομικό επιτελείο με εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες, όπως ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στην Οξφόρδη Δ. Τσομώκος, ο καθηγητής μακροοικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Γ. Μουρμούρας αλλά και νεότεροι βουλευτές όπως ο Σταϊκούρας και Μηταράκης.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα