Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία

17:30 27/8/2011 - Πηγή: 24wro
Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία…
όπου από χθες το μεσημέρι έχει κάνει στάχτη 10.000 στρέμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Η φωτιά ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και την σημαντικότατη συμβολή των εναέριων μέσων, έχει περιοριστεί στο δάσος των Καλτεζών, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη Πεζετέλ.

''Η κατάσταση με τη φωτιά έχει βελτιωθεί σημαντικά και βρίσκεται σε ύφεση'', δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και πρόσθεσε: ''δεν υπάρχει εφησυχασμός, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν την μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο και τους ευχαριστούμε για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν''.

Επειδή ο κίνδυνος της πυρκαγιάς περιορίστηκε σημαντικά ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ζήτησε από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στα χωριά της δημοτικής ενότητας Βαλτετσίου, που ισχύει με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από χθες το απόγευμα.

Με εντολή του δημάρχου Τρίπολης, η πολιτική προστασία του δήμου με τους αντιδημάρχους Γιώργο Καρλή και Ζαφείρη Μπισιούλη, βρίσκεται στα χωριά που επλήγησαν από τη φωτιά για συνδρομή στους πληγέντες, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑ Τρίπολης αποκαθιστούν βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης. Παράλληλα συνεργείο του δήμου Τρίπολης με επικεφαλή τον ιατρό δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σαμαρτζή μεταφέρει και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Συνεργεία της ΔΕΗ αντικαθιστούν στύλους που κάηκαν προκειμένου να προφθάσουν το βράδυ να μην μείνουν χωρίς ηλεκτρικό τα χωριά στην πληγείσα περιοχή.

Στην περιοχή που μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία βρέθηκε το μεσημέρι ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του νομού Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος επισκέφθηκε τα χωριά που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Ο κ. Λυκουρέντζος από την πληγείσα περιοχή δήλωσε ότι, ‘’για μια ακόμα φορά η Αρκαδία δοκιμάζεται από την πύρινη καταστροφή. Οι συμπατριώτες μου, οι πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, τα στελέχη του δήμου Τρίπολης, της περιφέρειας Πελοποννήσου και όλοι όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς δίνουν τη μάχη ενωμένοι’’.

Τα υπόλοιπα μέτωπα

Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, στο Μαλανδρίνο Φωκίδας, στο Κυλιόμενο Ζακύνθου , στη Μαλεσιάδα και στην Κάτω Χρυσοβίτσα Αιτωλοακαρνανίας  , στην περιοχή Φυτά της Χίου και στον Κακόλακο Ιωαννίνων.

Στη Ζάκυνθο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Μεγαλύτερη είναι η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος που έχει αναπτυχθεί στη Ναύπακτο: 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 3 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Οι αστ
Keywords
Τυχαία Θέματα