Το ελληνογερμανικό Business Plan!

16:20 27/8/2011 - Πηγή: 24wro
Δεν έχουμε σκοπό να επενδύσουμε σε ευρώ για να εισπράξουμε σε δραχμές… Με το σχόλιο αυτό απάντησε στέλεχος του υπ. Οικονομίας...
και Τεχνολογίας, που παρακολουθεί τον επενδυτικό σχεδιασμό της Γερμανίας στην Ελλάδα, σε ερώτημα για το κατά πόσο η Γερμανία βλέπει ανοιχτό το ενδεχόμενο χρεοστασίου της Ελλάδας στον ορατό χρονικό ορίζοντα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αυτό που έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε επίπεδο επενδυτικού σχεδιασμού από πλευράς
Βερολίνου στην Αθήνα και θα συγκεκριμενοποιηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου αφορά την ευρύτερη τακτική «διασφάλισης» των γερμανικών συμφερόντων στην οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Κεφάλαιο», η αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, Στέφαν Κάπφερερ, ο οποίος λειτουργεί «αντ' αυτού» του κ. Ρέσλερ, στη διάρκεια των επαφών του στην Αθήνα, στόχευσε σε δύο επίπεδα.

Πρώτον στην πραγματική κατάσταση της οικονομίας. Ενημερώθηκε για τον «φαύλο κύκλο» στον οποίο έχουν μπει τα δημόσια οικονομικά εξαιτίας της επέκτασης της ύφεσης, και έτσι της αδυναμίας επίτευξης των στόχων του Μεσοπρόθεσμου.

Δεύτερον στις δυνατότητες παρέμβασης στην πραγματική οικονομία, με επενδύσεις οι οποίες θα μπορούσαν να ανακόψουν και να αναστρέψουν τη συρρίκνωση του ΑΕΠ με «γερμανική βοήθεια».

Παράλληλα, μια ελληνο-γερμανική ομάδα «task force» έχει αναλάβει να ετοιμάσει τις προτάσεις στις οποίες θα πρέπει να καταλήξει η επίσκεψη Ρέσλερ στην Αθήνα τον Οκτώβριο, με επενδυτικούς τομείς την ενέργεια, τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, τις μεταφορές, τον τουρισμό και τη θαλάσσια τεχνολογία.
Keywords
Τυχαία Θέματα